Top Ad unit 728 × 90

Tratamentul cu iz de sănătate pe care TREBUIE să îl încerci!

Publicitate

Socul este planta - vedetă ale cărei flori sunt mângâiate de roua dimineţilor răcoroase de mai. În această perioadă, mireasma florilor de soc, ce concurează cu cea a florilor de salcâm ne îmbie simţurile şi ne trezeşte la viaţă.

sucul de soc
Dincolo de aroma şi delicateţea florilor, această plantă medicinală este unul dintre cele mai puternice stimulente ale sistemului imunitar, care are puterea de a distruge microbii şi de a scădea febra dupa cum relateaza antenasatelor.ro

Consumat sub formă de ceai sau băutură tonică, socul aduce un aport de beneficii organismului, pe care puţine plante îl pot egala. Preparatele din flori, fructe sau scoarţă de soc sunt diuretice, sudorifice, antireumatismale, laxative, emoliente, galactogene şi antiinflamatoare. Sunt indicate în edeme, infecţii şi litiaza urinară, gută, reumatism, constipaţie, afecţiuni oculare (conjunctivita, blefarita), eczeme, urticarie, furuncule, gripă, bronşită, astm.

Socul şi binefacerile sale

Ceaiul de soc poate calma simptomele răcelii şi ale gripei, inclusiv febra, durerile de cap, oboseala, gâtul inflamat şi tusea şi ajută la tratarea sinuzitei de tip bacterian.

Socata, băutura tonică cu gust înţepător pe bază de soc este indicată în combaterea constipaţiei, a retenţiei de apă în ţesuturi, infecţii urinare, graţie acţiunii puternic depurative, fiind, în acelaşi timp, tonic nervos şi fizic.

Însă, cea mai valoroasă componentă a socului din punct de vedere terapeutic este reprezentată de fructele sale, acele bobiţe negre-albastrui, capabile să neutralizeze cei mai periculoşi microbi şi să mărească extraordinar capacitatea naturală de apărare a organismului. Mai mult decât atât, studii recente arată că acestea reprezintă un concurent redutabil al vaccinurilor antigripale.

Cu o concentraţie mare de vitamina C, flavonoide, antociani și multi alţi antioxidanţi puternici, fructele de soc stimulează sistemul imunitar, fiind un puternic aliat în lupta împotriva bolilor degenerative şi a celor canceroase.

Fructul de soc conţine cantităţi generoase de glucozide, o substanţă cunoscută pentru reducerea nivelului de colesterol rău din corpul uman, de aceea celor care au colesterolul crescut li se recomandă să includă în dieta lor zilnică fructe de soc.

Datorită conţinutului ridicat de vitamina A şi B6, aceste fructe ajută la reducerea şi prevenirea diferitelor afecţiuni oculare, cum ar fi degenerescenţa maculară şi glaucomul, asigurând o vedere durabilă. Acestea au şi un puternic efect anti-îmbătrânire, menţinând pielea radiantă şi tânără pentru o perioadă lungă de timp.

Vitaminele şi mineralele esenţiale pe care le conţin, fac din bobiţele de culoare violet adevărate medicamente ale naturii, de ale căror proprietăţi curative este păcat să nu profitaţi! 100 de grame de fructe de soc conţin 60% vitamina C, 12% vitamina A, 11% vitamina B6, 5% tiamina și 4% riboflavina, 9% fier, potasiu 8% şi 4% calciu, substanţe imperios necesare unei bune funcţionări a organismului.

Tratamentul cu iz de sănătate pe care TREBUIE să îl încerci! Reviewed by Unknown on 5:39 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.