Top Ad unit 728 × 90

De ce această băutura este un medicament

Publicitate

Inainte ca ceaiul sa fie o bautura, acesta era folosit ca medicament si doar in zilele noastre, cu ajutorul descoperirilor tehnologice ale stiintei, putem sa validam toate aceste afirmatii incredibile. Gasesc subiectul fascinant si invat constant mai multe despre ceai in calatoria mea, incercand noi si noi variante. Exista atat de multe arome extraordinare si combinatii, toate incepand cu o baza de ceai cu care suntem cu totii obisnuiti si pe care le consumam in mod regulat – alb, verde, galben, negru, rosu, pu-ehr.

Ceaiul in sine nu contine calorii iar frunzele sunt pline de antioxidanti ce au un puternic efect anticancerigen. Antioxidantii sterg radicalii liberi care polueaza societatea din zilele noastrev si care pot produce distrugeri celulare. Radicalii liberi pot afecta si pielea, cauzand imbatranire prematura. Consumul ceaiului protejeaza pielea si poate chiar sa dea inapoi unele dintre efectele acestor distrugeri; am intalnit deseori ceaiuri in produse de frumusete sau in tratamente. Antioxidantii numiti catecine sunt unii dintre cei mai puternici si se gasesc aproape exclusiv in ceai.

In afara de vitamina C, ceaiul este o sursa extraordinara de alte vitamine si compusi ca de pilda vitamina A, B, D si K, astfel, o cana de ceai fiind similara unei capsule de multivitamine. Este de asemenea un mod extraordinar de a iti imbunatati starea interioara, pentru ca ceaiul contine L-theanina, care este un amino-acid care produce o stare de bine si relaxare pentru ca este capabil sa traverseze bariera sange-creier. In Japonia consumul de consumul de theanina a fost aprobat inca din anii ’60 ca fiind un incredibil intaritor al imunitatii.

Ceiaul ajuta si la slabit pentru ca mareste rata metabolisului corporal, marind viteza de oxidare a grasimilor si a arederii caloriilor sau a emulsificarii grasimilor, in special ceaiul pu-ehr pentru ca este ceai verde fermentat ce are in compozitie anumite substante esentiale. Frunzele sunt o sursa bogata de fluoride din solul in care cresc, asa ca o ceasca de ceai pe zi ne ajuta sa avem dinti albi si gingii sanatoase. Si sa nu uitam ca ceaiul ajuta in general le digestie, in special cel de menta, putand fi de ajutor si in caz de diabet.

La fel cum vinul se bea dintr-un pahar de sticla. anumite materiale completeaza gustul ceaiului. Regula generala este ca sticla, metalul si portelanul sunt potrivite pentru ceaiul verde si alb, iar argila este potrivita pentru ceai ilang, rosu si pu-ehr. A doua infuzie este considerata a fi cea mai buna, atunci cand dai lasi ceaiul sa se infuzeze pentru aproximativ doua minute.

Asadar, data viitoare cand stati si va beti ceaiul, atata timp cat nu este plin de zahar sau lapte, sa stiti ca faceti ceva extraordinar pentru corpul vostru.

De ce această băutura este un medicament Reviewed by Unknown on 5:16 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.