Top Ad unit 728 × 90

Un medicament folosit de mulți români provoacă demență!

Publicitate

Un articol de Mihaela Isabela

Un studiu realizat de cercetatorii germani arata ca medicamentul numit Omeprazol folosit pentru indigestie si arsuri la stomac ar putea creste riscul de dementa.

Fiecare capsula cu cedare lenta contine Omeprazol 20 mg (granule cu invelis entero-solubil) si excipienti: Manitol, lactoza anhidra, laurilsulfat de sodiu, hidrogenofosfat de disodiu, zahar, hidroxipropilmetilceluloza, Eudragit L 100-55, hidroxid de sodiu, PEG 6000, talc. dioxjdde titan (E 171).

studiu Omeprazol
Administrarea orala de Omeprazol la doza de 20 mg o data pe zi, are un efect rapid si suficient referitor la inhibarea secretiei acidului gastric si la ameliorarea de stare in primele patru zile de tratament.

Acest medicament este folosit de oameni din intreaga lume pentru a scapa de refluxul gastro-intestinal dar ce nu stiu acesti oameni este faptul ca medicamentele din grupul denumit inhibatori ai pompei de protoni precum omeprazolul sau pantoprazolul creste riscul de dementa.

Studiu cercetatorilor a fost realizat pe un lot de 74000 de subiect cu varte de peste 75 de ani. Studiul a fost realizat din 2004 pana in 2011. In urma studiului s-a constatat ca 29510 persoane care au dezvoltat dementa. Tot in urma studiului s-a constatat ca 2950 de persoane din cei care au dezvoltat dementa luau in mod constat acest tip de pastile.

Medicii au ajuns la concluzia ca riscul de a dezvolta dementa este cu 44% mai mare in cazul persoanelor care luau acest medicament decat in cazul celora care nu il folosesc.

Studii asemanatoare au fost realizate si de savantii din Statele Unite de la Universitatea Standford si de cei din Marea Britanie. Chiar daca acestia au ajuns la concluzii asemanatoare specialistii au fost rezervati in declaratii spunand doar ca sunt necesare si alte investigatii.

Un medicament folosit de mulți români provoacă demență! Reviewed by Unknown on 5:01 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.