Top Ad unit 728 × 90

Studiul care prezintă legătura dintre preferințele alimentare și trăsăturile personalității

Publicitate

Un articol de Mihaela Isabela

Jean Anthelme Brillat-Savarin avocatul francez si politician a realizat in 1826 o lucrare intitulata ,,Psihologia Gustului sau Meditatiile asupra Gastronomiei Transcedentrale.

Desi daca ne uitam doar la titlu putem spune ca este unul complicat, in urma publicarii acestei lucrari a aparut celebra fraza ,,Spune-mi ce mananci ca sa-ti spun cine esti".

In urma acestei fraze, unii cercetatori cred ca preferintele gusturilor pot fi legate de trasaturile de personalitate ale oamenilor si au decis sa efectueze anumite studii.

mancarea si personalitatea
In cadrul unui studiu realizat in 2005 efectuat pe 953 de persoane in care si-au afirmat preferintele in doua chestionare apoi au raspuns la un chestionar despre personalitatea de la care evalueaza cele cinci personalitati dominante: agresivitatea, narcisismul, psihopatia, machiavelismul si sadismul expertii au descoperit ca oamenii carora le plac mancarurile amare tind sa fie mai sadici.

,,Desi ceea ce mancam si bem ne satisfice nevoile fundamentale, acestea sunt legate si de un numar de fenomene psihologice complexe, precum moralitatea si suferinta emotionala. Studiul a demonstrat ca oamenii care prefera bauturile si mancarurile amare au o parte a personalitatii mai intunecata, a declarat cercetatorul.

O alta cercetare efectuata in 2015 s-a efectuat pe 951 de subiecti si a studiat legatura dintre alegerile alimentare si personalitatea subiectilor.

In urma rezultatelor, cercetatorii au descoperit ca persoanele constiincioase si nevrotice sunt influentate direct de alegerile alimentare. Se pare ca persoanele constiincioase nu mananca dulciuri si aleg mai mult fructe si mai putina carne iar persoanele extrovertite prefera mancarurile dulci si satioase precum nevroticii.

,,Rezultatele sugereaza ca persoanele nevrotice si instabile emotional tind sa manance dulciuri dense si mancaruri grase", afirma autorul studiului.

Studiul care prezintă legătura dintre preferințele alimentare și trăsăturile personalității Reviewed by Unknown on 5:21 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.