Top Ad unit 728 × 90

Pruritul urechilor – Cauze şi metode naturale de tratament

Publicitate

Un articol de Mihaela Isabela

Mancarimile din urechi sunt foarte suparatoare, mai ales pentru faptul ca e greu sa ajungi sa te scarpini. Senzatia este groaznica!

Mancarimile urechilor pot fi cauzate de mai multi factori. Unii oameni au pur si simplu o sensibilitate aparte, tesuturile nervoase fine din aceasta zona fiind foarte sensibile din nastere.

Iată ce se recomandă să foloseşti în astfel de cazuri

Aloe vera:

Apleacă-ţi capul într-o parte şi dozează în ureche 3-5 picături de sevă de aloe. Rămâi în această poziţie preţ de câteva secunde, apoi îndreaptă capul. Seva de aloe lubrifiază mucoasa urechii interne şi reechilibrează pH-ul. În plus, calmează iritaţia şi pruritul mulţumită proprietăţilor sale antiinflamatorii.

Alcool şi oţet:

Pentru acest tratament, amestecă în părţi egale alcool pentru frecţie cu oţet alb distilat. Înmoaie o bucăţică de vată în lichid, apleacă-ţi capul într-o parte, apoi stoarce vata uşor şi picură puţină soluţie în ureche. Aşteaptă 5-10 secunde, după care întoarce capul invers. Foloseşte un şervet de hârtie ca să ştergi surplusul de lichid, şi ai grijă să nu abuzezi de metodă! Alcoolul usucă, aşa că poate chiar agrava problemele dacă foloseşti prea mult şi prea des!

Ulei încălzit:

Cele mai indicate uleiuri pentru picurat în ureche sunt uleiul de cocos, uleiul de măsline şi uleiul din arbore de ceai (cel din urmă trebuie diluat puţin înainte de folosire). Încălzeşte o linguriţă de ulei până la o temperatură confortabilă pentru piele. Foloseşte apoi o pipetă ca să picuri 2-3 picături în urechea afectată. Ţine capul aplecat pe o parte timp de aproximativ un minut, apoi apleacă-ţi capul pe partea opusă şi curăţă uleiul în exces cu un şerveţel din hârtie.

Apă oxigenată:

Amestecă apă oxigenată cu o cantitate egală de apă filtrată. La fel ca mai sus, picură puţină soluţie în ureche ţinând capul aplecat pe o parte, apoi apleacă-te pe cealaltă parte şi curăţă urechea cu un şerveţel.

Pruritul urechilor – Cauze şi metode naturale de tratament Reviewed by Unknown on 5:27 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.