Top Ad unit 728 × 90

7 Minciuni care ni s-au spus în școală!

Publicitate

Un articol de Mihaela Isabela

Educația este cunoscută ca fiind cea mai bună cale spre succes. Mergi la școală, învață bine și ia note mari, apoi vei merge la o facultate bună și vei avea un serviciu bun. Asta ne spuneau mereu părinții. Însă Bill Gates și Mark Zuckerberg au avut o altă optică. Cu siguranță școala nu este singura care ne conduce pe drumul către succes, în plus, pe băncile școlii am studiat câteva lucruri care nu prea par să fie adevărate...

De la culoarea sângelui, la adevărata putere a creierului, putem spune că unele informații au fost eronate.

Haideți să vedem care sunt 7 dintre acestea!

1. Există un mit care sună cam așa, folosim doar 10% din capacitatea creierului, adică gândim doar sub o formă vastă.

Neurologul Barry Gordon, a distrus acest mit, el a descoperit că folosim 10% din creier doar atunci când ne odihnim.

El spune și că, de fapt, folosim întreaga capacitate a creierului și că acesta este activ în permanență. Barry spune, "creierul cântărește 3% din greutatea corpului, însă folosește 20% din energia acestuia".

Chiar și pe durata somnului, creierul este extrem de activ și de sensibil, rememorând imagini din ziua precedentă. Neurologii spun că ne folosim creierul la capacitate maximă.

2. Diamantele nu se obțin prin comprimarea cărbunelui! 

Ele au apărul în urmă cu 1 miliard de ani, conform geologilor, și s-au format datorită unei temperaturii crescute, asociată cu o presiune puternică. Locul de formare a fost mantaua Pământului. Conținutul de minerale din carbon, face ca diamantele să se dezvolte foarte greu (între 1 și 3 miliarde de ani)

Spre deosebire de alte pietre prețioase, diamantele conțin doar carbon, iar carbonul conține minerale, ce se cristalizează în Pământ.

Diamantele ajung la suprafața pământului prin erupțiile vulcanice. Acesta este adevăratul mod în care se formează diamantele și de aceea diamantele sunt atât de valoroase.

3. Ni s-a spus că marele om de știință Albert Einstein nu era un student chiar eminent la matematică, ba mai mult lua note foarte mici la teste.

Acesta este un real mit! Nu numai că Einstein era un elev excelent, ba mai mult, chiar el a menționat faptul că nu a picat niciodată un test la matematică și că înainte să împlinească vârsta de 16 ani, știa să calculeze integrale.

Acest mit a fost născocit după ce Einstein a început să fie mai interesat de fizică, decât de matematică. În timpul facultății, obișnuia să ia note de 4 din 6, acesta era baremul de corectare din acea vreme.

Einstein considera că fizica are nevoie de foarte puține cunoștințe matematice și astfel nu i-a mai dat atât de mare atenție, iat profesorul său la numit ‘câine leneș.’

4. Vitraliile bisericilor erau considerate mai groase în partea de bază, deoarece se spunea că sticla este asemeni unui lichid.

În timp ce unii oameni consideră că este o prostie să crezi că un obiect solid, poate fi prelucrat asemeni unui lichid, se pare că în vremurile medievale, vitraliile din biserică erau modelate tocmai datorită compoziției lor lichide.

Pentru a fi poziționate bine, aceste vitralii erau mai groase la bază și mai subțiri la mijloc.

Datorită procesului de încălzire și răcire, mulți au ajuns să creadă că sticla se găsește în stare lichidă, însă acest mit a fost combătut, în urma unui studiu realizat de un grup de cercetători, după ce au analizat o bucată de sticlă veche de 20 de milioane de ani.

5. Ni s-a spus că în spațiu nu există gravitație, deoarece cosmonauții plutesc în aer.

Adevărul este că există gravitație peste tot în jurul nostru, doar formele diferă. Gravitația este cea care menține poziția lunii în orbită și tot ea este cea care rotește pământul în jurul soarelui.

Într-adevăr, în spațiu gravitația este mai scăzută, însă nu lipsește cu desăvârșire!

Gravitația există peste tot și este considerată a fi cea mai importantă forță din lume, nu ar exista nimic fără ajutorul ei!

6. Tot în școală am învățat că limba percepe anumite gusturi, datorită faptului că este împărțită pe mai multe zone.

Ni s-a spus și faptul că anumite părți ale limbii simt gustul dulce, altele pe cel sărat și așa mai departe, însă acest mit este pe cale să dispară, deoarece s-au descoperit mii de senzori ai papilelor gustative la nivelul limbii și că de fapt, creierul este cel care percepe gustul mâncărurilor.

Acum înțeleg de ce nu am găsit acea zonă de pe limbă unde să mestec o felie de lămâie și să mi se pară dulce...

7. Dacă sângele este roșu, de ce la nivelul venelor pare albastru?

Mitul cel mai des întâlnit este acela că sângele apare albastru datorită oxigenării.

Totuși, de ce atunci când ne tăiem sângele nu este albastru, doar intră în contact cu oxigenul, nu?

Lumina este cea care schimbă nuanța venelor, de aceea avem impresia că sângele este albastru. Lumina penetrează piele și face ca venele să aibă o nuanță albăstrie.

7 Minciuni care ni s-au spus în școală! Reviewed by Unknown on 5:28 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.