Top Ad unit 728 × 90

Te-ai întrebat vreodată care este diferența dintre măslinele verzi și cele negre și care sunt mai sănătoase?

Publicitate

 Un articol de Petrut

De regulă, culoarea măslinelor corespunde momentului în care sunt culese dar și procesului de conservare dar deși au un profil nutrițional similar, există câteva diferențe între măslinele verzi și negre, diferențe ce țin nu numai de culoare.

Măslinele negre sunt culese după ce acestea sunt coapte pe când cele verzi sunt culese înainte de se coace. Măslinele negre sunt mai dulci, mai cărnoase și mai moi pe când cele verzi au o textură mai fermă și un gust amar mai pronunțat dar totul depinde de metoda și durată procesului de conservare.

diferenta masline verzi si negre
Datorită faptului că măslinele nu pot fi consumate ca atare acestea sunt tratate în diferite moduri.

Saramură- Măslinele coapte, mov închis sau negre sunt fermentate, treptat într-o soluție salină proces care poate dura până la un an.

Apă- Măslinele sunt înmuiate, clătite în apă, proces care se repetă de mai multe ori și este cel mai laborios.

Sare- Măslinele sunt ambalate în sare timp de o lună pentru că sarea atrage umidatatea și amărăciunea din măsline. Pentru a le menține textura grasă și suculentă, după ce sunt scoase din sare acestea sunt tratate într-o baie de ulei.

Leșie- Cel mai economic proces, constă în imersia măslinelor în cuve de soluție alcalină de leșie.

Atât măslinele verzi cât și măslinele negre au o cantitate semnificativă de fibre alimentare acestea fiind deosebit de importante pentru șanțate, întrucât ajută tranzitul intenstinal, previn și ameliorează constipația, reduc riscul de a dezolvat boli de inimă și diabet.

Chiar dacă nu există multe diferențe din punct de vedere nutrițional între cele două tipuri de măsline, cele verzi conțin o cantitate aproape dublă de sodiu, pentru că sunt conservate în saramură.

Sodiul crește nivelul tensiunii arteriale. Un aport ridicat de sodiu este asociat cu rate crescute de boli cardiovasculare și accidente vasculare cerebrale.

Te-ai întrebat vreodată care este diferența dintre măslinele verzi și cele negre și care sunt mai sănătoase? Reviewed by Unknown on 5:34 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.