Top Ad unit 728 × 90

Tătăneasa, planta-minune, leac din antichitate

Publicitate

Un articol de Mihaela Isabela


Planta minune are denumirea originala in limba daca - Prodiarnela iar in zilele noastre este cunoscuta sub denumirea de Tataneasa.

Fiind una din cele mai folosite plante pe plan mondial in Elvetia mai bine de jumatate din medicamentele preparate din plante sunt pe baza de Tataneasa.

tataneasa planta minune

Aceasta planta este cunoscuta inca din vremea dacilor iar in medicina traditionala romaneasca are peste o suta de intrebuintari. Aceasta este folosita atat intern ca cicatrizant si protector in gastrita si ulcer gastric, ca antitumoral in cancer si tumori benigne, antiinflamator in bolile intestinului, emolient si regenerativ epitelial in traheite si faringite, antiseptic si antiinflamator in bolile de rinichi dar si extrern pentru a grabi vindecarea in dermatoze, inchide si vindeca rapid plagile, grabeste procesele de refacere dupa arsuri, face sa se retraga tumorile exteriorizate si cancerul de piele, reface rapid tesuturile dupa contuzii si traumatisme.

Tataneasa are calitatea de a stimula eliminarea secretiilor toxice din arborele bronsic si plamani, precum si de a stimula refacerea tesuturilor afectate de infectie.

Pentru a trata afectiuni ale gatului si afectiuni pulmonare puteti mesteca incet o bucatica de radacina de tataneasa, lasand ca principiile active emoliente si regenerative epiteliale sa fie extrase de saliva si sa ajunga in zona gatului.

Cu ajutorul tatanesei puteti sa va normalizati tranzitul intestinal. Pentru asta tot ce trebuie sa faceti este sa beti inainte de fiecare masa cu un sfert de ora si de cate ori este nevoie cate un pahar din extractul apos obtinut prin maceratie si decoctie.

Pentru a trata fisuri anale si hemoroizi trebuie sa aplicati local terci de radacina de tataneasa iar daca gravitatea afectiunii va permite puteti face bai de sezut cu ceai preparat la rece din tataneasa.

Unguentul de tataneasa se poate prepara din 5-6 linguri de unt clarifiat amestecate foarte bine, dar - atentie - la rece, cu 2 linguri de pulbere de tataneasa care se poate folosi pentru tratament extern in cazul luxatiilor si entorselor.

Tătăneasa, planta-minune, leac din antichitate Reviewed by Unknown on 5:48 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.