Top Ad unit 728 × 90

Nici nu știai câte poate face ceaiul de Coada Șoricelului

Publicitate

 Un articol de Petrut

Numele științific al acestei plante are origini legendare. Faimosul călcâi al lui Ahile se spune că a fost vindecat după ce pe el s-a aplicat coada șoricelului.

Beneficiile ceaiului de coada șoricelului sunt recunoscute în istoria medicinii tradiționale fortificand sistemul imunitar și reglând tensiunea arterială.

Acest ceai mai este benefic în atenuarea hemoragiilor și a multor infecții. Îmbunătățește circulația sanguină, digestia și are puternice proprietăți antiinflamatoare.

ceai coada soricelului
Ceaiul de coada șoricelului are proprietăți astringente fiind un bun calmant în caul alergiilor cauzate de mucegaiuri, polen sau praf.

Ceaiul de coada șoricelului favorizează transpirația și duce la scăderea temperaturii dar este util și în tratarea unor infecții ușoare.

El ajută la eliminarea acidului uric de la nivelul articulațiilor și mușchilor iar circulația sângelui este îmbunătățită. Datorită faptului că este un bun diaforetic și diuretic acesta ajută la eliminarea toxinelor prin transpirație și urină.

Este recomandat ca acest ceai să fie consumat încă de la primele semne ale răcelii pentru că unul din beneficiile tradiționale ale acestui ceai este acela de a opri apariția răcelii.

Pentru că au fost descoperite anumite substanțe amare care stimulează sistemul imunitar acesta crește rezistența organismului la apariția unor boli și tratează cu succes infetiile urinare. În plus conține uleiuri esențiale care acționează ca agenți antimicrobieni.

Cu ajutorul acestui ceai poate fi reglată și tensiunea arterială ridicată. Pe lângă acest lucru ceaiul de coada șoricelului are un efect sedativ de aceea este recomadat în cazul insomniilor.

Trebuie menționat faptul că femeile însărcinate nu ar trebuie să bea ceai de coada șoricelului deoarece, datorită proprietăților sale de relaxare a musculaturii uterului, poate duce la pierderea sarcinii iar dacă este consumat în cantități mari acesta poate provoca alergii.

Nici nu știai câte poate face ceaiul de Coada Șoricelului Reviewed by Unknown on 5:43 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.