Top Ad unit 728 × 90

8 sfaturi pentru igiena personală

Publicitate

Un articol de Mihaela Isabela

Tu acorzi suficientă importantă igienei personale? Modul în care te îngrijeşti poate spune multe despre sănătatea ta generală. 
Iată de ce trebuie să ţii cont când vine vorba de igiena personală. 


sfaturi pentru igiena
1. Fă-ţi un ritual al igienei orale



Cu toţii ştim cât de importantă este igienă orală. Trebuie să periem dintii de două ori pe zi şi să folosim apă de gură, pentru a elimina placa bacteriană şi mirosul neplăcut. Ce nu ştiai este că şi limba trebuie curăţată pentru a ne feri de bacterii şi de respiraţia urat mirositoare. Poţi folosi şi o apă de gură antiseptică. 


Îţi recomandăm să îţi clăteşti gura cu ulei de cocoa o dată sau de două ori pe săptămâna, astfel vei sta departe de carii, bacterii şi sângerări gingivale. 


2. Duşul 



Trebuie să faci cel puţin o dată pe zi dus. Foloseşte produse speciale pentru părul tău, renunţă la săpunurile care usucă pielea şi optează pentru unele mai delicate. Poţi opta pentru cele naturale, pe baza de uleiuri esenţiale. 


Foloseşte un scrub pentru tălpi şi din când în când relaxează-te într-o cadă cu apă fierbinte şi aburi.

3. Hainele curate 



Igiena personală nu constă doar în curăţarea corpului, ci şi a hainelor. Asigura-te că îţi schimbi hainele după ce ai făcut sport şi optează pentru materiale din bumbac. Spală-ţi sutienul după 3-4 purtări, dar dacă transpiri mult, fă-o ori de câte ori este necesar.


4. Şi pensulele de machiaj trebuie curăţate 



Să nu mergi niciodată la culcare fara sa te demachiezi! Poţi folosi chiar şi ulei pentru a îndepărta machiajul. Să revenim acum la pensule, acestea conservă foarte bine bacteriile şi astfel trebuie curăţate după fiecare utilizare. Foloseşte săpun sau şampon pentru bebeluşi şi usucă-le cu un prosop.

5. Ai grijă de unghiile tale



Curată-ţi unghiile cel puţin o dată pe săptămâna. Pentru a-ţi tăia unghiile mai uşor, o poti face după dus, deoarece sunt mai moi.


6. Lamele de ras vechi stau în gunoi, nu pe pielea ta!

Majoritatea oamenilor obişnuiesc să folosească la nesfârşit lama de ras, doar pentru că încă mai taie. Greşit! Dacă simţi că lama îţi irită pielea, arunc-o imediat.

7. Ai grijă la igiena intimă 



Să recunoaştem, majoritatea femeilor nu ştiu exact cum trebuie să folosească hârtia igienică. Doamnelor, aveţi grijă! Nu ştergeţi niciodată din spate spre faţă, deoarece puteţi dezvolta infecţii urinare şi multe alte probleme vaginale. De asemenea şi absorbantele trebuie schimbate cu regularitate! 


8. Spală-ţi mâinile! 



Poate că nu realizezi cu câţi microbi intri zilnic în contact, de la bani, până la scaune sau mese...sunt prezenţi peste tot. Spală-te întotdeauna înainte şi după masă. 


8 sfaturi pentru igiena personală Reviewed by Unknown on 5:40 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.