Top Ad unit 728 × 90

10 leacuri naturiste simple pentru eliminarea punctelor negre

Publicitate

Un articol de Mihaela Isabela

Punctele negre se formează atunci când porii se încarcă cu resturi de piele, keratină, praf şi sebum, o substanţă uleioasă secretată de piele. Aceste imperfecţiuni pot apărea pe faţă, pe spate, pe braţe şi în orice alt loc de pe corp prevăzut cu glande sudoripare. Potrivit dermatologilor, punctele negre apar cel mai frecvent la persoanele cu ten şi păr seboreic, dar şi la persoanele cu o alimentaţie nesănătoasă şi un stil de viaţă dezordonat.

eliminarea punctelor negre
Cea mai mare greşeală pe care o poţi face la apariţia punctelor negre este să îţi iriţi pielea încercând să le storci sau să foloseşti produse cosmetice exfoliante agresive. Aplicarea de forţă mecanică asupra porilor obturaţi nu face decât să agraveze problemele. Iată ce metode se recomandă să foloseşti:

1. Lămâie şi lime

Zeama de lămâie este un excelent remediu împotriva punctelor negre. În primul rând, zeama de lămâie curăţă porii în profunzime, dezinfectând locul şi îndepărtând reziduurile. În al doilea rând, are efect astringent, adică de închidere a porilor dilataţi.

Aplică puţină zeamă de lămâie direct pe faţă şi las-o să acţioneze peste noapte, iar dimineaţa spală-te cu apă călduţă. Dacă ai tenul sensibil, nu se recomandă însă aplicaţiile cu zeamă de lămâie pe durate mai lungi de 20-30 de minute. În urma tratamentului, ai grijă să eviţi expunerea la soare, deoarece zeama de lămâie predispune la iritaţii şi arsuri solare.

Amestecând zeama de lămâie cu miere, poţi obţine un remediu exfoliant foarte eficient. Dacă ai tenul foarte gras, adaugă la amestec şi o linguriţă de iaurt. Masează amestecul pe piele şi îndepărtează-l cu apă călduţă după 10 minute.

2. Fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz ajută la desfundarea porilor şi degresarea pielii. Fierbe o cană de fulgi de ovăz într-o oală, aşteaptă ca terciul să se răcească, apoi adaugă puţină miere. Aplică amestecul pe pielea curată, lasă-l să acţioneze timp de 10 minute, după care clăteşte-te cu apă călduţă.

Mai poţi combina fulgii de ovăz şi cu 3 linguriţe de iaurt şi 1 linguriţă de zeamă de lămâie pentru un tratament şi mai astringent. La fel, lasă masca să acţioneze pe piele timp de 10 minute, apoi îndepărteaz-o prin clătirea cu apă. Acest tratament se recomandă de cel mult două ori pe săptămână.

3. Piper negru şi brânză dulce

Masca de brânză dulce şi piper negru combate punctele negre şi previne totodată reapariţia acestora. Amestecă cele două ingrediente în cantităţi egale, apoi aplică masca pe zonele afectate. După 5 minute, îndepărtează masca prin clătire cu apă călduţă.

4. AlbuÅŸ de ou

Albuşul de ou conţine proteine preţioase care degresează, regenerează şi repară pielea cu probleme. Bate câteva albuşuri şi întinde-le pe tenul curat şi uscat. Menţine masca pe faţă timp de 15 minute, după care îndepărteaz-o prin clătire cu apă. Repetă tratamentul o dată pe săptămână.

5. Castravete

Curăţă un castravete de coajă, apoi pasează-l în robotul de bucătărie. Foloseşte pasta pe post de mască facială, las-o să acţioneze timp de 10 minute, apoi îndepărteaz-o prin clătire cu apă călduţă.

6. Cartof

Curăţă câţiva cartofi, răstoarnă-i într-un vas şi acoperă-i cu apă. După câteva ore, recoltează apa şi tamponează-te cu ea pe faţă. Las-o să acţioneze timp de 10 minute, apoi îndepărteaz-o prin clătire cu apă călduţă.

7. RoÅŸie

Roşiile reduc seboreea şi conţin numeroşi nutrienţi importanţi pentru piele, printre care şi magneziu, calciu şi potasiu. Aplică sucul de roşii ca atare pe pielea cu probleme, sau în combinaţie cu puţină zeamă de lămâie, lasă-l să acţioneze timp de 10 minute, după care îndepărtează-l prin clătire cu apă.

8. Mentă

Menta deţine proprietăţi antiinflamatorii şi uşor astringente. Taie câteva frunze de mentă proaspătă şi freacă-le pe zonele de piele afectate de puncte negre. După cca. 5-10 minute, clăteşte-te pe faţă cu apă călduţă.

9. Aloe vera

Aloe vera curăţă pielea în profunzime, reduce inflamaţia şi acţionează ca un antibiotic natural. Aplică gel de aloe direct pe zonele cu probleme, având grijă să eviţi contactul cu ochii.

10. Bicarbonat de sodiu

Într-un vas, toarnă trei căni de apă clocotită peste două linguriţe de bicarbonat, apoi acoperă vasul cu un prosop curat. După ce prosopul se umezeşte şi se îmbibă cu vaporii soluţiei de bicarbonat, tamponează cu el zonele problematice, menţinându-l în contact cu pielea câte 10 minute pentru fiecare zonă vizată.

10 leacuri naturiste simple pentru eliminarea punctelor negre Reviewed by Unknown on 5:32 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.