Top Ad unit 728 × 90

Iată cel mai bun calmant, pe care îl poți găsi chiar la tine în grădină!

Publicitate

Un articol de Mircea Dumitrescu

Durerile fizice pot fi extrem de chinuitoare, aşa că oamenii optează imediat pentru medicamente, astfel încât să scape de ele.

Totuşi, trebuie să luăm în calcul faptul că acestea sunt extreme de periculoase, având foarte multe reacţii adverse. Folosite pe termen lung, efectele se intensifică.

Spondiloză este o boală degenerativă a articulaţiilor cefalorahidiene, ce se accelerează odată cu înaintarea în vârstă. Această boală poate duce la o viaţă sedentară sau chiar la incapacitatea de mişcare a gâtului şi a capului, să nu mai vorbim de durerile de cap.

laptuca veninoasa calmant
Persoanele care suferă de această boală optează pentru tot felul de terapii fizice şi calmante. Cercetările au arătat faptul că există foarte multe metode naturale ce pot trata aceste simptome.

Salata sălbatică, este o legumă cu frunze verzi, ce produce o substanţă lăptoasă. Această legumă are foarte multe proprietăţi. 
Face parte din familia verdeţurilor şi în limba latină are denumirea de Lactuca virosa. Această legumă a fost utilizată ani la rândul, datorită proprietăţilor sale medicale. 
Denumirea sa alternativă este „salată de opiu”, datorită proprietăţilor similare opiului.

Romanii, egiptenii, grecii şi arabi au folosit această legumă pentru tratarea diverselor boli. Despre ea ne-au vorbit şi oamenii de ştiinţă Pliny, Avicenna şi Discorides.

In secolele apuse, a fost asociata cu alte plante medicinale și folosita ca anestezic în intervențiile chirurgicale. Emulsia lăptoasă este, de asemenea, cunoscută si sub numele de lactucarium în forma uscată și contine substanțe active puternice, de ameliorare a durerii, cunoscut sub numele lactucin, lactucopicrin și lactupicrin.

Aceste substanțe conțin proprietăți analgezice puternice, iar in experimentele de laborator, s-au dovedit a fi chiar mai puternice decât ibuprofenul.

Lactucarium-ul nu conţine opiacee reale, dar ingredientele sale au efecte sedative şi calmante, asemănătoare opiumului.


Efectele miraculoase ale plantelor au fost amintite într-o lucrare din secolul 19, a Institutului de Ştiinţă şi Istorie, intitulată „Salată verde, plantă medicinală” 
“Substanţa a acţionat puţin mai slab decât opiumul, însă nu a prezentat reacţii adverse. În alte cazuri, lactucaiumul a avut efecte curative mai puternice decât cele ale opiumului.”

Deci, salată sălbatică poate fi utilizată în următoarele cazuri: 


• Tratarea şi ameliorarea atacurilor asmatice. 

• Tratarea durerilor musculare.

• Tratarea tusei şi a gâtului inflamat.

 • Calmează durerile.

 • Tratează simptomele anxietăţii, este un bun somnifer şi relaxează sistemul nervos.

 • Conferă energie.

Iată sub ce formă poate fi utilizată:

Substanţa albă poate fi utilizată la prepararea tincturilor din alcool.

• Calmează sistemul nervos şi tratează durerea, dacă este utilizat sub forma tincturii.

• Foloseşte frunzele pentru prepararea unui ceai. 1.5 grame sunt suficiente pentru o infuzie.

• Poţi prepara chiar şi inhalant.

 • În mod tradiţional, se foloseşte sub forma unui sirop. Pune la fiert câteva frunze, împreună cu 1-2 linguri de zahăr şi 500 ml de apă.

Siropul trebuie consumat în cantităţi mici, altfel poate da stări de greaţă, vomă sau ameţeală.

Iată cel mai bun calmant, pe care îl poți găsi chiar la tine în grădină! Reviewed by Unknown on 5:18 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.