Top Ad unit 728 × 90

Ce sa mancam pentru a ne incepem ziua in mod corect

Publicitate

Un articol de Petrut

Pentru a îţi începe ziua în mod corect şi cu stare de bine este foarte important să ştim ce să mâncăm. Dacă încă crezi că ceea ce mâncăm nu ne influenţează în nici un fel starea atunci gândeşte-te cum te face să te simţi o ceaşcă de cafea dimineaţă sau o prăjitură delicioasă într-o zi nu tocmai reuşită.

ce mancam dimineata
Fructe proaspete

În cazul în care micul dejun pentru tine este mult prea matinal poţi încerca să mănânci alături de o ceaşcă de cafea, nişte fructe proaspete. Citricele sau fructele de pădure sunt pline de vitamina C şi fier care te vor umple de energie şi îţi vor ajută digestia. Luând o astfel de gustare îţi pregăteşti stomacul pentru următoarea gustare cum ar fi fulgii de ovăz sau o mâna de migdale.

Bolul cu chefir

Chefirul este o băutură fermentată plină de probiotice care ajută la reducerea anxietăţii şi a depresiei. Conţine şi triplofan care este un aminoacid ce stimulează creşterea nivelului de serotonină în creier. Este un foarte bun combatant al unei zile pline de stres.

Legume verzi

Dacă mănânci legume verzi de dimineaţă ai de câştigat de două ori. În primul rând ţi-ai luat doza zilnică de legume verzi şi ai câştigat şi o porţie de energie. Spanacul de exemplu are acid folic care ajută la creşterea serotoninei iar dacă îl vei combina cu puţine proteine şi câţiva carbohidraţi nu va face altceva decât să îţi ţină stomacul plin până la ora prânzului.

Granola cu seminţe de dovleac şi migdale

Acesta este un amestec crocant cu cantităţi mari de magneziu, aminoacizi şi zinc care te va ajută să te relaxezi indiferent de ce îţi va aduce ziua şi va stimula starea ta de spirit. Dacă simţi nevoia să mănânci ceva dulce poţi adaugă puţină miere.

Toast cu avocado ÅŸi ou

În acest mic dejun ai combinat toate elementele unei mese echilibrate: carbohidraţi, grăsimi şi proteine. Toate acestea nu vor face altceva decât să îţi ofere o stare de spirit echilibrată.

Ce sa mancam pentru a ne incepem ziua in mod corect Reviewed by Unknown on 5:17 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.