Top Ad unit 728 × 90

4 exercitii pentru a scapa de cocoasa inestetica de pe spate

Publicitate

Un articol de Andreea

Un stil de viaţă sedentar fără efectuarea unor exerciţii fizice regulate se poate răsfrânge asupra sănătăţii noastre. În viaţa modernă în care trăim femeile de cele mai multe ori au un loc de muncă sedentar, iar timpul liber şi-l petrec în faţa televizorului, calculatorului sau a telefonului de cele mai multe ori stand în poziţii incorecte care duc la apariţia cocoaşei pe spate.

Această cocoaşa inestetică nu este altceva decât depuneri de grăsime în zona celei de-a şaptea vertebre, ea formându-se în special la femeile care au un surplus de kilograme. Pentru a scapă de această pernuţă de grăsime inestetică vă propunem o serie de exerciţii simple.

1. Poziţia cobrei


Începerea acestui exerciţiu se efectuează din poziţia culcat pe burtă şi cu mâinile puse pe podea sub umeri. Lăsaţi fruntea să atingă podeaua şi încercaţi să vă relaxaţi. Ridicând încet capul şi umerii încercaţi să ridicaţi în acelaşi timp partea superioară a spatelui. Încercaţi să îndoiţi spatele maxim în spate fără a aruncă capul în spate ci doar încercând să ridicaţi bărbia cât mai sus. Acest exerciţiu trebuie repetat de cel puţin 20 de ori.

2. Rotirea umerilor

Acest exerciţiu trebuie efectuat stând drept şi cu mâinile în jos rotind uşor umerii, fie pe rând fie deodată. Acest exerciţiu trebuie efectuat timp de 5 minute.

3. Poziţia pisicii

Exerciţiul va începe stând în poziţia patrupedă şi cu capul lăsat în jos. Mâinile şi genunchii trebuie să fie paralele. Când inspiraţi ridicaţi bazinul dar şi coşul pieptului apoi lăsaţi burtă în jos cât de tare puteţi ridicând în acelaşi timp capul şi privind înainte. Când expiraţi reveniţi la poziţia iniţială repetând acest exercitui de cel puţin 20 de ori.

4. Extinderea mâinilor şi picioarelor


Exercitiul se va efectua tot stând în poziţia patrupedă şi având grijă că mâinile şi picioarele să fie paralele. Ridicaţi mâna draptă şi piciorul stâng în acelaşi timp şi menţineţi această poziţie timp de 10 secunde după care pepetati această mişcare cu celelalte membre. Acest exerciţiu trebuie repetat de cel puţin 20 de ori.

4 exercitii pentru a scapa de cocoasa inestetica de pe spate Reviewed by Unknown on 5:37 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.