Top Ad unit 728 × 90

Utilizarea refloxologiei pentru gestionarea diabetului si a simptomelor sale

Publicitate

Un articol de Petrut

Noile cercetari aduc vesti imbucuratoare pentru persoanele diabetice. Un studiu din 2014 raporteaza ca terapia prin reflexologie poate ameliora durerile neuropate generate de bolile de diabet, respectiv imbunatati calitatea vietii pacientilor diabetici.

Potrivit Institutului National pentru Diabet si Boli Digestive si Renale, persoanele cu diabet pot suferi leziuni nervoase dureroase denumite neuropatie. Unele simptome pot fi usoare, manifestandu-se ca senzatii de amorteala, in timp ce altele se manifesta ca dureri acute si dezabilitante. Amortirea membrelor se instaleaza uneori brusc, ceea ce genereaza si panica printre pacienti. In prezent, intre 60 si 70 la suta dintre diabetici manifesta neuropatie intr-o forma sau alta. Reflexologia Moderna recomanda urmatoarele tehnici de tratament al durerilor neuropate de la nivelul picioarelor si mainilor.

In cazul neuropatiei picioarelor, se recomanda stimularea punctului de presiune pozitionat la o latime de deget sub osul gleznei pe partea laterala interioara a piciorului. Acest punct poarta denumirea de K6 si poate fi stimulat prin apasarea sa cu degetul mare.

Pentru tratarea simptomelor de durere si amorteala a membrelor superioare se recomanda stimularea punctului L10, pozitionat la mijlocul distantei dintre articulatia mijlocie a degetului mare al mainii si punctul de jonctiune al acestuia cu articulatia mainii, pe partea anterioara a palmei.
Dar si diabeticii neafectati de neuropatie pot beneficia de pe urma reflexologiei! Healthy Ojas recomanda masarea picioarelor pentru mentinerea unui mai bun echilibru al glicemiei. Reflexogia functioneaza prin faptul ca stimuleaza stomacul, intestinele, ficatul, pancreasul si tesuturile musculare, fiecare dintre acestea fiind conectate la metabolismul carbohidratilor si glucozei.

Roaga pe cineva sa iti maseze punctele din zona picioarelor asociate cu sistemul endocrin si organele care afecteaza sau sunt afectate de glicemia marita, sau maseaza singur aceste puncte cu degetele. Potrivit Healthy Ojas, organele implicate in problemele de glicemie si, astfel, stimulate prin tehnicile de refloxologie, sunt glandele pituitara, pineala, tiroida, suprarenala si pancreatica, precum si timusul, respectiv testiculele sau ovarele.

Pentru mai multe sfaturi asupra folosirii reflexologiei pentru gestionarea diabetului, urmareste si videoclipul de mai jos oferit de At Peace Media. Dupa ce urmaresti videoclipul si incerci tehnicile refloxologice descrise aici, comunica-ne rezultatele tale si distribuie articolul mai departe!

Utilizarea refloxologiei pentru gestionarea diabetului si a simptomelor sale Reviewed by Unknown on 5:24 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.