Top Ad unit 728 × 90

Surori gemene centenare dezvăluie secretul longevităţii lor la aniversarea împlinirii vârstei de 100 de ani

Publicitate

Un articol de Andreea


Surorile gemene Rene şi Phil tocmai şi-au sărbătorit împlinirea vârstei de 100 de ani. Cele două au fost nedespărţite pe tot parcursul vieţii lor, frecventând aceeaşi şcoală, având acelaşi loc de muncă şi serbând împreună toate onomasticile.

Deşi nu sunt gemene identice, cele două femei seamănă foarte mult între ele şi sunt foarte apropiate.


Împlinirea vârstei de 100 de ani

Rene şi Phil s-au născut pe data de 20 noiembrie 1916, iar Rene este cu 25 de minute mai tânără decât Phil. În prezent, surorile locuiesc împreună în Stourport, Worcester. Apropierea celor două le-a determinat să locuiască împreună şi să împartă una cu cealaltă tot ceea ce deţin.

O formă de milioane

Pentru două centenare, Rene şi Phil sunt într-o formă foarte bună, deşi Rene se deplasează mai greu. Phil însă se plimbă singură prin apropierea casei în fiecare zi. Rene invocă faptul că a fost mereu ceva mai corpolentă decât Phil, pentru că a fost soţie de fermier.

Din păcate, Phil suferă de demenţă vasculară, o boală care reduce irigarea cu sângelui a creierului. Din acest motiv, fiul ei Carl şi nora ei o vizitează în fiecare zi.

Un cadou de onomastică deosebit

Drept cadou, surorile au cerut ca prietenii şi familia să doneze bani serviciului de ambulanţă aeriană. Nu şi-au dorit nimic pentru ele, ci doar acordarea de ajutor pentru îngrijirea şi transportarea rapidă a pacienţilor grav răniţi la spital.

Care este secretul lor?

Rene susţine că alimentaţia sănătoasă şi munca fizică joacă un rol foarte important în creşterea longevităţii. Aşadar, se pare că alimentaţia sănătoasă şi atitudinea lor optimistă le-au ajutat pe cele două surori să se bucure împreună de împlinirea vârstei de 100 de ani.

O viaţă independentă

Longevitatea este o caracteristică aparte a familiei gemenelor centernare. Sora cea mare a gemenelor a murit la vârsta de 92 de ani în 2006. De asemenea, soţii gemenelor au trăit şi ei până în jurul vârstei de 90 de ani. Soţul lui Rene a murit în 1999, în timp ce Phyllis a murit în 2006 la vârsta de 91 de ani. Rene nu are copii, dar Phyl are un fiu pe nume Carl, care o vizitează zi de zi.

Diferenţe de caracter

Carl spune că, deşi cele două vârstnice sunt foarte apropiate, au caractere total opuse. Acesta susţine că mătuşa sa Rene este mereu grijulie şi calculată, în timp de mama lui este mai repezită.

Pe Andreea Ionescu o poti gasi si pe facebook

Surori gemene centenare dezvăluie secretul longevităţii lor la aniversarea împlinirii vârstei de 100 de ani Reviewed by Razvan on 5:00 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.