Top Ad unit 728 × 90

Pericolul din lumanarile parfumate

Publicitate

Fara indoiala, lumanarile parfumate creeaza o atmosfera foarte placuta in sanul caminului. Acestea inunda aerul cu aroma lor relaxanta si asigura o iluminare difuza, calda, intima si imbietoare.

Ei bine, oricat de atractive ar fi ele, lumanarile parfumate ascund si pericole sumbre.

pericolele ce se regasesc in lumanarile mirositoare
Meghan Budden, o mare amatoare de astfel de lumanari a relatat intr-un interviu experientele sale negative legate de aceste produse. Meghan a aprins intr-o dimineata doua lumanari parfumate groase si a iesit in oras cu treburi. Iata ce isi aminteste femeia despre acel moment:

„Nu mi-am pus niciun fel de probleme. Le tinusem aprinse in jur de sase sau sapte ore.”

Nu si-a facut griji pentru faptul ca a lasat lumanarile aprinse acasa, asta doar pana a doua zi cand, la trezire, a observat ca pe mucoasa nazala ii aparusera pete negre. Surpriza a generat cu adevarat panica atunci cand tanara mama si-a luat copilul in brate:

„Mi-am luat copilul in brate sa-l hranesc si am observat ca narile i se innegrisera complet pe interior.”

Femeia a incercat sa aspire cu gura si sa clateasca cu solutie salina depunerile din narile copilului. Fotografia alaturata este facuta de fapt dupa tentativa mamei de a curata mucoasa nazala a bebelusului!

Aceasta descoperire socanta a determinat-o pe Meghan sa citeasca eticheta lumanarilor, moment in care a facut imediat legatura! Nu si-ar fi imaginat niciodata ca acele lumanari cu aspect inofensiv si parfum atat de placut ar putea reprezenta un pericol!

De fapt, pe langa aromele imbatatoare ale acestor lumanari, inhalam de multe ori si toxine si chimicale nocive.

Parafina este un produs rezidual al petrolului care se foloseste la prepararea cerii de parafina, folosita la majoritatea lumanarilor. Atunci cand sunt arse, aceste lumanari emana toxine considerate la fel de nocive precum toxinele din fumul de tigara.

(Efectele fumatului asupra organismului le puteti gasi aici)

Aceleasi toxine sunt emise si de vaporii de motorina. Iar la ceara de parafina se adauga si arome artificiale, care, prin ardere, degaja si ele alte chimicale.

Mai mult, si fitilurile lumanarilor sunt nocive. Cu ceva timp in urma, fitilurile pentru lumanari erau fabricate din plumb, un metal deosebit de toxic. Folosirea acestor fitiluri a fost interzisa insa in 2003 ca urmare a efectelor adverse severe pe care le generau.

Nu este suficient ca lumanarile cumparate sa nu contina ingrediente toxice. Este la fel de important ca, atunci cand le folosesti, sa nu le lasi sa arda in locuri strabatute de curenti de aer pentru ca flacara sa nu fie antrenata prea tare.

De asemenea, ai grija sa ajustezi lungimea fitilului la 3 mm si sa nu tii lumanarile aprinse mai mult decat este specificat pe eticheta. Stinge lumanarile imediat ce observi pe ele urme de funingine.

Toate astea nu inseamna sa renunti definitiv la lumanarile parfumate, deoarece exista si alternative perfect naturale si non-toxice care pot fi utilizate in siguranta.

De exemplu, poti incerca amestecuri de portocale, cuisoare si scortisoara arse in candele de aromaterapie. Aroma lor este foarte placuta si, cel mai important, inofensiva pentru organism. La fel de bune sunt si amestecurile naturale de betisoare de scortisoara, mar copt, felii de lamaie si cuisoare.

Inspecteaza mereu cu atentie eticheta produselor ca sa te asiguri ca nu contin ingrediente toxice, si nu le tine aprinse mai mult decat se precizeaza pe eticheta.

Pericolul din lumanarile parfumate Reviewed by Unknown on 5:33 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.