Top Ad unit 728 × 90

Pentru prima oara in istorie, uleiul de canabis va fi folosit in conditii de spital pentru a salva o fetita de numai 2 luni!

Publicitate

Un articol de Mircea Dumitrescu

Este vorba despre o fetita pe nume Amylea, nascuta in luna decembrie in Aurora, CO. Din nefericire, parintii ei, Nicole si Ernie Nunez, au constatat ca fetita lor nu se simtea deloc bine atunci cand au adus-o acasa de la maternitate.

Nicole a explicat ca „Fetita a suferit prima criza convulsiva la numai o zi dupa externarea din sectia de maternitate. Asta pentru ca s-a dovedit ca sufera de o forma rara de epilepsie. Medicii nu cunosc inca cu exactitate tipul bolii.”

Pentru prima oara in istorie, uleiul de canabis va fi folosit in conditii de spital pentru a salva o fetita de numai 2 luni!
Disperati, parintii au facut eforturi mari timp de 2 luni pentru a-i salva viata fetitei si a gasi un tratament potrivit pentru boala de care sufera. Din moment ce medicii din Albuquerque, New Mexico, nu au reusit sa identifice cauza exacta si, astfel, sa stabileasca un tratament potrivit, familia Nunez s-a hotarat sa plece in Colorado.

In prezent, mama sta cu fetita in spitalul din Aurora, in timp ce Ernie face mereu naveta ca sa aiba grija si de ceilalti copii de acasa.

Pentru a opri crizele de epilepsie, medicii spitalului din Aurora au continuat sa-i administreze fetitei acelasi tratament medicamentos, cu toate ca substantele prescrise provoaca si efecte adverse severe.

Pana la urma, cei doi soti au decis sa incerce si uleiul de canabis. Iata ce a declarat Ernie:

„Medicatia pe care o primeste este foarte agresiva pentru ficat, asa ca suntem nevoiti sa incercam si variante mai bine tolerate de organismul ei fragil.”

Dupa ce au aflat de efectele impresionante ale tratamentului cu Charlotte’s Web, o specie de canabis, parintii micutei si-au recapatat speranta ca fetita lor se va vindeca.

Denumirea de „Charlotte’s Web” (Panza lui Charlotte) a acestui soi de canabis vine de la prima pacienta vindecata cu succes prin aceasta metoda, si anume o fetita pe nume Charlotte Figi. Charlotte a suferit prima criza pe cand avea doar trei luni, iar in lunile urmatoare frecventa crizelor a crescut, iar manifestarile s-au exacerbat, episoadele convulsive ajungand sa dureze chiar si 2-4 ore. Ca urmare, fetita a necesitat spitalizare continua. Asta pana ce parintii ei au descoperit acest soi de canabis si au reusit sa-si salveze copilul cu ajutorul lui. Incepand de atunci, multi alti copii au mai fost vindecati cu ajutorul aceleiasi plante.

Nicole a mai adaugat:

„Timp de trei saptamani am facut presiuni asupra echipei medicale ca sa obtin acceptul de a demara tratamentul. Am colaborat mult cu medicii neurologi de la sectia de pediatrie si sunt increzatoare ca tratamentul va functiona.”

In cele din urma, medicii ingrijitori au fost de acord sa o trateze pe Amylea cu ulei de canabis.

Nicole a afirmat: „Acum cand ma gandesc mai bine asupra celor petrecute in spital, consider ca este un adevarat miracol ca i-am induplecat sa-mi accepte cererea de schimbare a tratamentului atat timp cat era internata la sectia de terapie intensiva neonatala.”

Pana la urma, medicii au aprobat folosirea uleiului de canabis, dar cu conditia ca acesta sa ii fie administrat fetitei chiar de catre parinti. Familia sustine ca fiica lor ar fi fost cel mai tanar pacient care a primit tratament cu ulei de canabis in regim de internare.

Cazul de fata demonstreaza ca aceasta planta reprezinta o optiune de tratament viabila, si ca decizia guvernului federal de a o clasifica printre substantele din Schema 1 (*cu efecte nedovedite clinic) este absurda. S-a dovedit in repetate randuri ca aceasta planta miraculoasa trateaza epilepsia, cancerul si multe alte boli si afectiuni.

Un studiu recent, ale carui rezultate au fost facute publice de catre The Free Thought Project, a aratat ca acest ulei trateaza eficient epilepsia intractabila. Studiul a fost desfasurat pe un numar de 261 de pacienti, 45% dintre acestia inregistrand o scadere a intensitatii si frecventei crizelor.

In plus, 9% dintre subiecti s-au vindecat complet de crize in decurs de trei luni. Chiar si dupa incheierea studiului, unii dintre copii au continuat sa manifeste imbunatatiri de pe urma tratamentului administrat. Unele imbunatatiri s-au inregistrat cateva luni sau chiar si un an mai tarziu.

Asadar, este de datoria noastra sa educam publicul larg asupra efectelor pozitive ale tratamentelor cu ulei de canabis si sa ne implicam cat mai mult in schimbarea modului de perceptie asupra acestei plante. Aparent, canabisul ar putea reprezenta un leac binevenit pentru unele dintre cele mai letale boli ale lumii moderne, desi utilizarea plantei a fost interzisa din considerente discutabile.

Pentru prima oara in istorie, uleiul de canabis va fi folosit in conditii de spital pentru a salva o fetita de numai 2 luni! Reviewed by Unknown on 5:36 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.