Top Ad unit 728 × 90

Iata unde calatoreste spiritul in timpul viselor potrivit miturilor amerindiene

Publicitate

Un articol de Petrut

Visele din timpul noptii au o importanta mai mare decat ti-ai fi imaginat. Daca unii oamenii considera visele o simpla rememorare haotica a evenimentelor din timpul zilei, amerindienii le acorda o importanta deosebita, avand un adevarat cult pentru visare si lumea misterioasa a viselor.

Iata unde calatoreste spiritul in timpul viselor potrivit miturilor amerindiene
Amerindienii isi invata copiii sa isi aminteasca visele cat mai bine, pentru ca apoi sa le dezlege intelesurile si sa le foloseasca precum o poarta catre minte.

Principalul motiv pentru care cultura amerindiana pretuieste visele este credinta ca, pe timpul somnului, o parte a sufletului calatoreste in lumea viselor.

Potrivit acestui popor, oamenii au nu unul, ci trei suflete. Primul este sufletul-ego, manifestat prin respiratie. Cel de-al doilea este sufletul-trup, care ii insufla corpului energie vitala pe perioada de veghe. Cel de-al treilea este sufletul-liber, care se crede ca ar transcende in lumea spiritelor in timpul viselor.

Sufletul-liber este partea care calatoreste catre alte dimensiuni in timp ce celelalte doua raman in corpul fizic.

Lumea viselor

Amerindienii sustin ca nici mintea si nici corpul nu viseaza in sensul acceptat de occidentali, ci intr-un alt mod. In timpul somnului, sufletul-liber se desprinde de corp si calatoreste catre un taram unde intra in contact cu alte suflete umane. In acest taram este posibila insa si comunicarea cu entitatile non-umane.

Lumea viselor este construita pe legi asemanatoare lumii fizice, iar o mai buna constientizare a primeia deschide noi perspective in lumea reala. Filozofia amerindiana considera ca existenta, in toate formele ei, este de fapt un vis perpetuu. Pentru amerindieni, lumea viselor este la fel de importanta ca lumea fizica, ambele intruchipand ideea de efemeritate a vietii. Spiritele si sufletele care calauzesc fiecare om in parte pot intra in comunicare cu noi in lumea viselor, oferindu-ne informatii prin intermediul simbolurilor.

In starea de visare, putem receptiona si transmite informatie spirituala si transcendentala. Prin intermediul viselor, amerindienii cauta sa se racordeze la intelepciunea Strabunilor. Inteleptii triburilor dezleaga informatiile din vis si le folosesc in scopuri de vindecare si calauzire, asemenea medicilor si terapeutilor din lumea fizica.

Importanta acestor acceptiuni

Visele sunt mijloace prin care oamenii se pot conecta la spirite pentru a cere calauzire. Lumea viselor este un alt plan de existenta in care sufletul transcende pe timpul somnului, si ne poate ajuta sa ne cunoastem mai bine pe noi insine ca sa putem evolua pe plan spiritual.

Calauzele noastre spirituale nu pot influenta in mod direct evolutia sufletului, dar ne trimit informatii pretioase sub forma de simboluri pentru a ne ajuta sa devenim mai intelepti si pentru a ne indica repere pretioase in drumul catre crestere spirituala.

Daca ne raportam la cultura amerindiana, iata ca visele au o importanta nebanuit de mare. Cu totii ar trebui sa incercam sa ni le amintim cat mai bine si sa reflectam asupra lor cat mai mult ca sa depasim mai usor obstacolele lumii fizice.

Iata unde calatoreste spiritul in timpul viselor potrivit miturilor amerindiene Reviewed by Unknown on 5:15 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.