Top Ad unit 728 × 90

Ce iti poate spune o simpla durere de cap

Publicitate

Un articol de Mircea Dumitrescu

In fiecare zi oamenii din intreaga lume sufera de dureri de cap din diferite cauze. Daca stii sa le deosebesti stii si cum sa le tratezi corect.

Cele mai intalnite dureri de cap sunt migrenele. Cauza acestor dureri de cap inca nu a fost descoperita. Ele sunt asociate cu sensibilitate la lumina sau zgomot iar in cazuri mai grave cu senzatie de greata, voma, pierderea apetitului si dureri abdominale.

ce inseamna durerile de cap
Un alt tip de durere de cap este "cluster". Aceasta durere o putem asemana cu o senzatie de arsura sau injunghiere care apare pe o singura parte a capului,in jurul ochilor care este cauzata de inflamarea capilarelor si vinisoarelor din jurul ochilor.

Un alt tip de durere de cap isi face tot mai simtita prezenta in viata oamenilor, durerea de tensiune. Aceasta durere este o senzatie de apasare care are o intensitate constanta. Durerea poate fi cauzata atat de problemele fizice ale coloanei dar si de depresie, anxietate, stres si stare de nervozitate.

In continuare hai sa aflam ce inseamna fiecare durere de cap in functie de zona in care apare:


Durerea tamplelor:

Rareori durerea "cluster” poate radia in jurul tamplelor. Acest tip de durere poate semnala tensiune.

Cand te doare crestetul capului:

Aceste dureri pot sa apara si in urma unui exercitui fizic excesiv sau in timpul actelor sexuale. De multe ori pot sa semnaleze gripa si/sau febra. Durerile de tensiune de asemenea apar in zona crestetului.

Cand te doare fruntea:

Cand ochii sunt obositi sau nu ai baut destula apa(esti deshidratata) durerea de cap apare in fata, in zona fruntii. Tot in acest loc pot aparea dureri daca ai sinusurile blocate.

Cand te doate spatele capului, ceafa:

Acest tip de durere este cunoscuta ca fiind una din cele mai comune dureri dar si una din cele mai puternice. Ea porneste de la ultimele vertebre ale gatului si apare atunci cand esti deshidratata sau cand ai dureri de tensiune.

Ce iti poate spune o simpla durere de cap Reviewed by Unknown on 5:25 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.