Top Ad unit 728 × 90

Ai tensiunea ridicata? Incearca acest ceai din doua ingrediente!

Publicitate

Tensiunea este presiunea exercitata de sangele care circula  pe peretii vaselor de sange. De-a lungul timpului, arterele devin mai slabe daca tensiunea este prea puternica sau daca are intensitatea mai mare. Conform statisticilor, aproximativ 5 de milioane de persoane din Romania se confrunta cu problema tensiunii ridicate (hipertensiune), afectiune care creste riscul aparitiei atacului cerebral, cedarii rinichilor, bolilor de inima si arterosclerozei. Din acest motiv, oamenii trebuie sa incerce sa o previna si sa se protejeze de numeroasele boli care le pun viata in pericol. 

Ai tensiunea ridicata? Incearca acest ceai din doua ingrediente!
Medicamentele cresc riscul aparitiei cancerului 

Conform unor studii, consumul de medicamente pe o perioada mai lunga de timp poate creste riscul aparitiei cancerului pana la de 2 ori ½ !

Doua tipuri de hipertensiune

Tensiunea ridicata a sangelui poate fi cauzata de un stil de viata nesanatos sau poate fi ereditara. Exista 2 tipuri de tensiune ridicata - primara si secundara. Hipertensiunea primara nu are o cauza evidenta, desi apare frecvent la o varsta inaintata. Hipertensiunea secundara, pe de alta parte, este asociata cu:
  • Excesul de alcool si medicamente
  • Surplusul de kg
  • Apneea obstructiva in somn
  • Stresul
  • Fumatul
  • Probleme ale rinichilor
  • Tumori ale glandelor suprarenale
Exista mai multi factori de risc pentru tensiunea ridicata:
  • Rasa – tensiunea ridicata este specifica femeilor de origine afro, in comparatie cu celelalte
  • Probleme ale glandei tiroide
  • Consumul excesiv de sare
  • Afectiuni cronice ca diabetul sau bolile rinichilor
  • Anumite afectiuni congenitale ale sangelui
  • Stilul sedentar de viata
  • Deficienta cronica de vitamina D si/sau de potasiu de-a lungul timpului
Cum sa controlezi tensiunea ridicata?

Conform unor studii, consumul regulat de fructe si legume proaspete poate reduce in mod semnificativ riscul aparitiei unor boli cardiovasculare, datorita efectelor antiinflamatorii ale grupului de fitonutrienti pe care le contin, numiti antocianini. Iti prezentam, mai jos, cateva trucuri pentru reglarea tensiunii ridicate:

Diminueaza consumul de sare

Iata un extras dintr-un studiu din 2012: “Reducerea consumului de sare poate intarzia sau preveni frecventa terapiei antihipertensive, poate facilita reducerea tensiunii in cazul pacientilor hipertensivi care primesc tratament medical, si poate reprezenta un mediator pentru reducerea mortalitatii provocate de bolile cardiovasculare."

Pentru a evita sarea, foloseste arome precum drojdia nutritionala, sau mananca nesarat.

Fa miscare!

Conform unui studiu realizat in 2007, miscarea regulata este cruciala pentru prevenirea, tratarea si controlarea tensiunii ridicate.

Evita alimentele care cauzeaza hipertensiune

Redu sau pur si simplu evita sa consumi carne rosie, alimente procesate, alcool sau mancaruri bogate in sodiu.

Fii pe val!

Iti prezentam un ceai pentru tratarea hipertensiunii, care nu numai ca este delicios, dar care ofera corpului nutrientii necesari pentru reducerea tensiunii. El contine telina, o leguma bogata in fitalide, fitonutrienti care pot reduce comprimarea peretilor arteriali, crescand in mod eficient circulatia sangelui.

Curmalele rosii sunt, de asemenea, importante pentru controlarea tensiunii - ele contin potasiu, o minerala care faciliteaza efectele sodiului in circulatie si reduc tensiunea. Iata cum se prepara ceaiul:

Ingrediente
  • 2 litri de apa
  • 60 g de curmale rosii
  • 200 g de telina
Preparare

Spala si curata telina si curmalele, apoi taie telina si pune ambele ingrediente intr-o cratita cu apa. Lasa amestecul pe foc mic timp de jumatate de ora, apoi strecoara si consuma cat de mult poti din ceai, pe parcursul zilei. 

Cu drag,
Mihaela

Articolele Mihaelei V le puteti urmarii atat pe pagina de Like "Sfatul Sanatos" cat si pe profilul personal de Facebook.

Ai tensiunea ridicata? Incearca acest ceai din doua ingrediente! Reviewed by Unknown on 5:38 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.