Top Ad unit 728 × 90

Vrei mai multa energie? Iata ce trebuie sa mananci...

Publicitate

Un articol de Andreea

Probabil ca stii deja ce inseamna sa fii tot timpul solicitata, atat la birou cat si acasa cu copii. Toate acestea duc la o continua oboseala de care nu poti sa scapi ptrea usor. Cea mai mare greseala pe care o faci atunci cand aceste simptome incep sa se instaleze, este ca recurgi la cafea sau la ceva dulce.

Pentru moment pot fi o solutie aparent buna dar ceea ce nu stii este ca foarte repede isi vor pierde efectul si vei redeveni obosita. Cea mai buna solutie este sa alegi alimente sanatoase bogate in proteine, fibre, carbohidrati sanatosi si alti nutienti care iti vor creste doza de energie si pe termen lung te mentin si sanatoasa.


Carbohidratii sunt combustibili pentru organism transformandu-se odata ajunsi in corp in glucoza pentru a-ti tine celulele active. Stiind acest lucru tot ce trebuie sa faci este sa adaugi in alimentatia ta cereale integrale. Sunt cele mai bune surse de carbohidrati.

Daca ai decis sa adaugi in alimentatia ta carbohidrati este necesar si un adaos de proteine pentru a incetini digestia si pentru a pastra energia mai mult timp. Iaurtul este o gustare plina de proteine iar daca alegi sa o combini cu fulgi de ovaz va fi gustarea perfecta.

Fructele sau desertul naturii cum mai sunt numite sunt perfecte in acele momente ale zile in care ti se face pofta de dulce in plus sunt pline de vitamine si minerale, ca A si C care te ajuta sa previi infectiile si te mentin sanatoasa.

Cu un continut redus de grasimi pestele este recomandat de doua ori pe saptamana pentru ca este o sursa perfecta de proteina slaba si acizi grasi omega 3, importanti in metinerea sanatatii inimii.

O sursa importanta de proteine scazute in grasimi la care se adauga fier, magneziu, potasiu, calciu si vitamin B sunt leguminoasele. Toate acestea vor avea grija ca metabolismul tau sa fie mereu sanatos.

Nimeni nu spune ca este interzis sa mananci ciocolata atata timp cat stii sa alegi o ciocolata potrivita.

Pentru asta cea mai potrivita este ciocolata neagra care contine un antioxidant numit flavanol bun pentru sanatatea inimii. Si o inima sanatoasa inseamna mai mult oxigen in organism care se traduce printr-un nivel de energie ridicat.

Pe Andreea Ionescu o poti gasi si pe facebook

Vrei mai multa energie? Iata ce trebuie sa mananci... Reviewed by Razvan on 5:00 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.