Top Ad unit 728 × 90

FA ASTA IN FIECARE NOAPTE DACA VREI SA SCAPI DE DURERILE ARTICULARE SI ARTRITICE!

Publicitate

Un articol de Andreea


Potrivit Centrelor pentru Preventie si Control al Bolilor, 52,5 milioane de americani de varsta adulta au fost diagnosticati cu diferite forme de artrita in perioada cuprinsa intre anii 2010 si 2012. Specialistii spun ca una din doua persoane se imbolnavesc de osteoartrita simptomatica a genunchiului pana la atingerea varstei de 80 de ani.

Cu toate acestea, si persoanele tinere se pot imbolnavi la fel de usor de artrita. Statisticile arata ca, in SUA, aprox. 294.000 de copii cu varste sub 18 ani sufera de boli reumatice sau artrita. Indiferent de varsta la care apare, artrita determina simptome de rigiditate, dureri dezabilitante, inflamatie si umflare a locurilor afectate.

Totusi, durerea si disconfortul produse de toate formele de artrita pot fi reduse semnificativ cu anumite remedii de casa. Este esential sa ataci inflamatia de la sursa si sa iei masuri de vindecare a acesteia. In continuare iti ilustram remediile naturale cele mai potrivite in acest scop.

Foto:wikihow

1. GHIMBIR

Proprietatile antiinflamatoare demonstrate ale ghimbirului recomanda aceasta mirodenie si pentru gestionarea simptomelor bolilor inflamatorii. Efectele ghimbirului sunt similare cu cele ale ibuprofenului sau, in unele cazuri, chiar mai puternice decat acest medicament, explica Fundatia pentru Artrita. Bea zilnic pana la 4 cani de ceai de ghimbir, sau adauga radacina de ghimbir la sosuri dulci, sosuri picante si granola.

2. MAGNEZIU

Acest mineral esential este angrenat in peste 300 de raspunsuri biomecanice, printre care si procesul de calmare a durerilor si a rigiditatii. Magneziul contribuie la mineralizarea oaselor, adica la intarirea acestora. Ca sa reduci simptomele de artrita, consuma o alimentatie bogata in magneziu bazata mai ales pe nuci, fasole si verdeturi. Ca varianta de rezerva, poti sa iei magneziu si sub forma de suplimente alimentare, sau sa aplici pe articulatiile dureroase unguente cu magneziu.

3. BAI MATINALE

Baile calde si lungi facute dimineata contribuie la reducerea rigiditatii si mobilizarea articulatiilor bolnave. Ca sa preintampini agravarea acestui simptom dimineata la trezire, dormi cu o perna electrica sau o compresa calda asezata pe zonele cu probleme.

4. TURMERIC

Ingredientul activ al tumericului, curcumina, calmeaza cu succes inflamatia artritica, informeaza Centrul National de Medicina Complementara si Integrativa. Este foarte usor sa introduci in alimentatie acest condiment delicios: il poti adauga la omlete, il poti adauga la curry sau il poti bea sub forma de ceai.

5. ULEI DE MASLINE

Enzimele antiinflamatorii continute de uleiul de masline extra virgin presat la rece actioneaza la fel de puternic precum ibuprofenul, dar fara efecte adverse. Foloseste ulei de masline in loc de unt la prepararea mancarurilor, sau aplica-l local pe articulatii si maseaza-l usor in piele. Fa zilnic doua astfel de masaje ca sa reduci inflamatia si durerea.

6. CARNE DE PESTE

Tonul, somonul, macroul si heringul contin acizi omega-3 care, potrivit Centrului Nationala de Medicina Complementara si Integrativa, contribuie la reducerea durerilor si rigiditatii articulare. O alta optiune sanatoasa este sa iei zilnic ulei de peste.

7. POARTA MANUSI PE TIMPUL SOMNULUI

Desi e putin ciudata, purtarea de manusi pe timpul somnului nocturn poate face adevarate minuni asupra incheieturilor si degetelor afectate de artrita. Poarta manusi comode, nu prea stramte, ca sa previi intepenirea si umflarea mainilor dimineata la trezire. O alta varianta consta in infasurarea unei esarfe in jurul genunchilor sau coatelor dureroase ca sa calmezi durerea.

8. SUPLIMENTEAZA CANTITATEA DE CITRICE DIN ALIMENTATIE

Lamaile (atat cele galbene cat si cele verzi) si portocalele sunt de mare ajutor in tratamentul osteoartritei datorita cantitatii mari de vitamina C pe care o contin. Aceasta vitamina joaca un rol esential in regenerarea si consolidarea cartilajelor, si combate radicalii liberi care deterioreaza tesuturile cartilaginoase. Ca sa suplimentezi aportul de vitamina C, bea apa cu lamaie si suc de portocale, sau mananca fructe citrice ca atare, in stare proaspata.

Artrita nu trebuie sa fie neaparat dureroasa sau dezabilitanta. Tot ce ai de facut este sa adopti cateva dintre aceste remedii de casa si primele imbunatatiri se vor face simtite foarte repede.

Daca folosesti alte remedii de casa eficiente pentru artrita, te rugam sa ni le precizezi si noua la rubrica pentru comentarii.

Pe Andreea Ionescu o poti gasi si pe facebook

FA ASTA IN FIECARE NOAPTE DACA VREI SA SCAPI DE DURERILE ARTICULARE SI ARTRITICE! Reviewed by Razvan on 9:23 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.