Top Ad unit 728 × 90

De ce nu trebuie sa lasi pe nimeni sa iti sarute copilul pe buze

Publicitate

Sa ai grija de copilul nou nascut poate fi una dintre cele mai importante sarcini din viata ta. Acest lucru presupune ca fiul sau fiica ta are nevoie de atentie si ingrijire constante, incercand evitarea unor probleme de sanatate.

Este recomandat ca micutul sa stea la distanta de factorii externi, si oricat de mult si-ar dori cei apropiati sa il cunoasca, trebuie sa iei in calcul faptul ca acestia pot fi purtatorii unor infectii ori bacterii ce ii pot dauna bebelusului.

Bacteriile si infectiile se gasesc peste tot, de la propriul camin pana la locurile de joaca, asa ca trebuie sa fii foarte atent si grijuliu cand vine vorba ca bebelusul sa ia contact cu un astfel de mediu.
De ce nu trebuie sa lasi pe nimeni sa iti sarute copilul pe buze
Fereste-te de persoane care se confrunta cu gripe, raceli, frisoane, afectiuni ale sinusurilor - toate acestea pot dauna sanatatii copilului tau.

Acelasi lucru este valabil si pentru tine - daca esti bolnav, stai departe de bebelusi.

Pentru a confirma cat de periculos poate fi contactul cu un bebelus, va prezentam povestea lui Claire Henderson, o tanara mamica din UK, si a fiicei ei nou nascute,  Brooke. Dupa ce micuta a fost pupata pe buze, aceasta a dezvoltat un virus sub forma de herpes, care s-a raspandit pe gura, obraji si barbie.

Claire a fost fortata sa isi petreaca 5 zile in spital, temandu-se pentru bunastarea copilului.

Din fericire, starea de sanatate a fetitei s-a ameliorat. Daca nu stiai, virusul cu herpes poate fi mortal in cazul bebelusilor sub 3 ani, iar un astfel de caz a fost descoperit in Queensland. Micuta Eloise Lampton a luat contact cu virusul si din pacate nu i-a putut supravietui, avand in vedere ca avea doar cateva zile.

Dupa ce i s-a intamplat fetitei sale, Claire Henderson a scris pe retelele de socializare: "Morala povestii este sa nu lasi pe nimeni sa iti sarute nou nascutul pe gura, chiar daca persoana respectiva pare perfect sanatoasa".

Bebelusii sunt fragili si delicati, iar sanatatea lor trebuie monitorizata constant, asa ca mare atentie in ceea ce priveste un potential pericol.

Este bine de stiut ca sistemul imunitar al bebelusilor nu este stabil pana la 6 saptamani de la nastere, iar orice le poate dauna. O banala raceala le poate fi fatala, asa ca ai grija de ei.

Aceste sfaturi nu te fac nici paranoic, nici ipohondru, ele doar te ajuta sa fii un parinte care se adapteaza nevilor copilului sau si care face din sanatatea lui o prioritate. 

Nu te simti vinovat - fiecare face ce crede de cuvinta cu copilul sau. Astfel, pana cand bebelusul tau este capabil sa se adapteze mediului inconjurator in mod corespunzator, tu esti responsabil de factorii la care este expus.

Nimic nu este mai important decat viata, iar aceasta trebuie cumpanita din prima clipa!

Cu drag,
Mihaela

Articolele Mihaelei V le puteti urmarii atat pe pagina de Like "Sfatul Sanatos" cat si pe profilul personal de Facebook.

De ce nu trebuie sa lasi pe nimeni sa iti sarute copilul pe buze Reviewed by Unknown on 5:44 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.