Top Ad unit 728 × 90

Alimente cu zero calorii: beneficii pentru silueta si sanatate

Publicitate

Un articol de Andreea

Daca o persoana va dori sa slabeasca, cu siguranta va cauta sa consume acele alimente cu zero calorii sau si mai bine, cu valoare calorica negativa care din fericire sunt destul de numeroase.


Nutritionistii ne explica faptul ca pentru a procesa alimentele ingerate, corpul nostru foloseste o cantitate mai mare sau aproximativ egala de energie comparativ cu aportul energetic pe care il obtine din ele.

Cel mai important lucru atunci cand vrem sa pierdem in greutate este faptul ca trebuie sa cream un deficit de calorii atfel ca atunci cand corpul nostru se confrunta cu o insuficienta energie va incepe sa arda din rezervele proprii.

Daca unele alimente procesate si dulciurile pot sa contina pana la 500-600 kilocalorii per 100 de grame, exista si alimente care pot sa contina de pana la de 10 ori mai putin adica 30-40 de kilocalorii.

Spre exemplu telina care contine doar 16 kcal per 100 de grame are o structura relativ densa si va oferi senzatia de satietate. In plus are capacitatea de a echilibra balanta acido-bazica din corp si este capabila sa stimuleze functia de secretie a rinichilor, intestinelor si a pielii.

Portocala se afla si ea pe lista alimentelor cu valoare calorica scazuta iar pe langa acest beneficiu ea are un continut sporit de vitamina C si este bogata in vitaminele grupului B.

Varza este renumita pentru proprietatile sale uimitoare de a proteja corpul impotriva cancerului si a bolilor cardiovasculare dar si datorita faptului ca ea contine doar 25 de kcal per 100 de grame.

Ciupercile au o caracteristica pe care produsele vegetale nu o au. Acestea, pe langa faptul ca, contin doar 30-40 kcal per 100 de grame, ele constituie surse pretioase de proteine.

In orice perioada a anului rosiile sunt prezente pe masa noastra si nu doar datorita continutului lor scazut de calorii (17 kcal) ci si pentru faptul ca acestea constituie o sursa importanta de licopen. Licopenul este un antioxidat important care ajuta la imbunatatirea functiei endoteliului.

Pe Andreea Ionescu o poti gasi si pe facebook

Alimente cu zero calorii: beneficii pentru silueta si sanatate Reviewed by Razvan on 5:00 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.