Top Ad unit 728 × 90

7 tipuri de dureri cronice ale corpului, care pot avea drept cauza stari psihologice/emotionale

Publicitate

Durerea este felul organismului de a ne avertiza ca suferim sau ca ne vindecam. Este o parte a vietii pe care fiecare trebuie sa o experimenteze la un moment dat. Cu totii ne-am taiat, ne-am julit sau ne-am zgariat pentru ca ne-am izbit de obiecte ori pentru ca am cazut, asta ca sa nu mai mentionam durerile ocazionale sau intepeneala, care apar de la efort. In orice caz, exista anumite tipuri de dureri corporale care nu sunt cauzate de traume fizice directe, ci care mai degraba apar din cauze psihologice. Ele pot persista, afectand calitatea vietii, si ca orice alte dureri, nu trebuie ignorate. Mai jos poti gasi 7 tipuri principale de dureri, care se afla in stransa legatura cu starea noastra emotionala. 

7 tipuri de dureri cronice ale corpului, care pot avea drept cauza stari psihologice/emotionale
imagine – shutterstock.com
1. Durerea de cervicala. Durerea de cervicala este una dintre cele mai comune tipuri de dureri semnalate de persoane din intreaga lume. In anumite situatii, aceasta are drept cauze singuratatea, confuzia si senzatia ca nu esti dorit sau iubit. Intr-un fel, e posibil sa ai nevoie de sustinere emotionala puternica. Poti cauta sprijinul prietenilor, al familiei si pe cel al celor dragi tie, care sa te inveseleasca si sa te ajute sa fii mai sociabil. 


2. Durerea din partea de jos a spatelui. Cand esti stresat din cauza problemelor financiare, acest lucru se poate manifesta ca durere in zona de jos a spatelui. In loc sa o ignori sau sa lasi problemele financiare sa te afecteze, incearca mai bine sa cauti solutii pentru ele. Echilibreaza-ti conturile, fa-ti un buget, discuta cu contabilul, cere o marire salariala sau o promovare si mergi mai departe!

3. Durerea de cap. Cand te simti coplesit si stresat, te poti alege cu o durere de cap. Deseori, durerile de cap, migrenele, oboseala mentala si alte tipuri de dureri de cap sunt rezultatul tensiunii si stresului acumulate. Pentru a alina durerea, fa o pauza si scapa de griji. Relaxeaza-te si fa-ti timp pentru tine.

4. Durerea de coate. Nu te-ai lovit in cot, insa te doare ca si cum ai fi facut-o? Este posibil ca aceasta sa fie rezultatul rigiditatii tale la orice schimbare recenta din viata ta. Cand esti prea strict cu modul in care au decurs lucrurile, esti predispus sa suferi de dureri articulare si amorteala a bratelor. In loc sa fii antischimbare, incearca sa te schimbi, te vei simti mult mai bine!

5. Durerea de sold. La fel cum durerea de coate reprezinta rigiditatea la schimbari, durerea de solduri inseamna ca esti speriat de miscare si de ceea ce iti rezerva viitorul. Trebuie sa te lasi purtat de vant. Schimbarea e inevitabila , asa ca de ce sa nu iei control asupra vietii tale. Ridica-te si misca-te!

6. Durerea de gat.  Daca esti genul de persoana care poarta ranchiuna sau care se consuma din cauza celor dragi sau chiar din cauza propriei persoane, atunci este posibil sa te confrunti cu dureri la nivelul gatului. Cand te vei concentra asupra lucrurilor care iti plac si te vei bucura de ele, cand vei incerca sa inveti sa ierti, atunci aceasta durere va disparea.

7. Durerea de umeri. Ai simtit vreodata ca greutatea intregii lumi atarna pe umerii tai? Acea greutate este de fapt un cumul de emotii de care nu te-ai debarasat si pe care le porti pretutindeni cu tine. E o durere subliminala, greu de ignorat, insa pe care o poti face sa dispara incetand sa te mai gandesti la probleme si necazuri. In plus, deseori ne ocupam de problemele celorlalti, ignorandu-le pe ale noastre. Trebuie sa incercam sa ne detasam.

Cu drag,
Mihaela

Articolele Mihaelei V le puteti urmarii atat pe pagina de Like "Sfatul Sanatos" cat si pe profilul personal de Facebook.

7 tipuri de dureri cronice ale corpului, care pot avea drept cauza stari psihologice/emotionale Reviewed by Unknown on 5:47 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.