Top Ad unit 728 × 90

11 secrete grozave de folosire a oalelor slow cooker

Publicitate

Un articol de Andreea


Vasele de gatit slow cooker sunt cu adevarat extraordinare. Salveaza situatia cand n-ai mult timp la dispozitie ca sa gatesti si usureaza considerabil gatitul. Dar asta nu e tot! De fapt, oalele slow cooker ofera mult mai multe avantaje, iar astazi te vom invata sa le intrebuintezi la adevaratul lor potential.

1. Oalele slow cooker se curata mai usor si mai bine cu bicarbonat de sodiu

Alimentele se incheaga si se lipesc mai repede de oalele slow cooker decat de oalele obisnuite, avand in vedere procesul indelungat de gatire pe care il presupun acestea, iar detergentul de vase nu indeparteaza prea eficient urmele de mancare intarita.


Deconecteaza oala, umple-o cu apa, apoi toarna si putin otet si bicarbonat de sodiu. Aprinde-o la loc, seteaza temperatura cea mai scazuta si las-o pornita peste noapte. A doua zi, oala va fi perfect curata.

2. Desavarseste aroma alimentelor cu turta dulce

Turta dulce are o aroma bogata, usor picanta, care poate desavarsi multe mancaruri gatite in oala slow cooker. Adauga bucatele mici de turta dulce cu ghimbir la ciclul de gatire a tocanelor de vita, fripturilor si preparatelor sauerbraten ca sa le dai o savoare grozava.

3. Preincalzeste oala inainte sa adaugi ingredientele

Desi, din obisnuinta, majoritatea dintre noi aruncam ingredientele imediat in oala de gatit, acest lucru nu este tocmai recomandat la oalele slow cooker. Aceste vase trebuie privite ca niste mici cuptoare, asa ca mancarea iese mai buna cand folosesti o oala preincalzita.

4. Cu oala slow cooker poti face mai mult decat doar mancare

Bineinteles, aceste vase sunt renumite pentru faptul ca simplifica gatitul, dar stiai ca le poti folosi si in alte scopuri in afara de gatit? Poti folosi oala slow cooker ca sa iti faci propriile lumanari parfumate, de exemplu! In acest scop, nu ai nevoie decat de ceara, fitiluri, o esenta, borcane de sticla si o oala de acest fel.

5. Ce poti face atunci cand legumele gatite impreuna cu carnea sunt prea moi

Uneori se intampla ca legumele gatite in oala slow cooker impreuna cu carnea sa fie gatite excesiv si suprasaturate cu apa, in timp ce carnea este suculenta si gatita perfect. Exista insa un mod in care poti remedia problema fara sa arunci legumele.

Cand mancarea este gata, strecoara legumele gatite in exces. Poti sa le combini cu o alta portie de legume, sau sa le pasezi si sa torni piureul inapoi peste sos. Daca totusi te hotarasti sa le arunci, pastreaza intr-o cratita lichidul pe care si-l lasa la strecurare si fierbe-l pana devine o glazura potrivita pentru asezonarea carnii.

6. Ai in vedere si limitarile gatitului cu oala slow cooker

Folosirea excesiva a setarii „maxim” poate fi o condamnare la moarte pentru multe mancaruri gatite, dar mai ales pentru legume.

Ca sa ramana intregi, nu pune legumele moi la cicluri de gatire de 12 ore cu setarea maxima. Aceasta setare este potrivita pentru legumele cu coaja tare precum dovleceii, dar legumele moi se destrama si se topesc pur si simplu din cauza presiunii foarte ridicate. Cand mai gatesti legume, programeaza oala slow cooker pentru un ciclu cu pornire intarziata de trei sau patru ore si foloseste setarea „minim”.

7. Foloseste carne la temperatura camerei

Cu oala slow cooker poti gati o multime de feluri de mancare pe baza de carne, dar pentru toate trebuie sa respecti urmatoarea regula esentiala: carnea pe care o introduci in oala trebuie sa fie la temperatura camerei. Daca folosesti carne rece sau inghetata, nu numai ca prelungesti ciclul de gatire, ci si sacrifici o mare parte din savoarea carnii.

8. Unele mancaruri sunt mai gustoase a doua zi

Acest lucru este valabil mai ales pentru supe! In multe restaurante, „Supa zilei” este mai degraba „Supa zilei de ieri”. Nu, nu este un lucru rau, aceasta practica intensifica savoarea supei!

Supele sunt intotdeauna mai gustoase a doua zi, cand aromele se intensifica si se imbina mai bine. La fel si mancarurile pe baza de carne precum chiliul cu carne sau tocanele cu carne de vita. Ia in calcul si aceste aspecte pentru un plus de savoare.

9. Perpeleste putin carnea de vita pe plita superioara inainte de a o gati in slow cooker

Chiliul cu carne de vita este una dintre cele mai gustoase mancaruri ce pot fi gatite cu oala slow cooker. Exista, insa, un mod prin care poti transforma aceasta mancare delicioasa intr-una perfecta.

Majoritatea pun carnea cruda direct in slow cooker, dar cel mai indicat este sa o perpelesti intai putin pe plita superioara a oalei. Este un pas in plus, dar care merita din plin efortul!

10. Foloseste doar vin de calitate

Pentru preparatele cu sos de vin, este esential ca vinul sa fie unul de buna calitate. Oricat de tentant ar fi sa pastrezi vinul bun pentru masa, totusi e o idee foarte neinspirata sa pui in slow cooker vin otetit.

Cele mai potrivite vinuri pentru mancarurile preparate in slow cooker sunt soiurile seci cu continut ridicat de alcool. Acestea le confera o aroma mult mai bogata mancarurilor inabusite decat vinurile cu continut mare de zahar sau cele cu continut scazut de alcool.

11. Foloseste doar esenta de vanilie de buna calitate

Oala slow cooker poate fi folosita inclusiv pentru prepararea de deserturi. Singura problema este ca deserturile coapte in slow cooker tind sa aiba o aroma de vanilie foarte pronuntata, asta pentru ca esenta de vanilie contine o cantitate mica de alcool care nu se evapora la fel de repede ca in cuptorul obisnuit.

Ca sa previi acest lucru, aminteste-ti sa folosesti la prajituri esente de calitate foarte buna.

Cunosti si alte trucuri de folosire a oalelor slow cooker? Daca da, te rugam sa ni le spui si noua la rubrica pentru comentarii

Pe Andreea Ionescu o poti gasi si pe facebook

11 secrete grozave de folosire a oalelor slow cooker Reviewed by Razvan on 5:00 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.