Top Ad unit 728 × 90

Afla diferentele dintre bicarbonatul de sodiu si praful de copt

Publicitate

In acest articol vom vorbi despre diferentele dintre bicarbonatul de sodiu si praful de copt si proprietatile lor la gatit. Multi oameni le confunda, desi cele doua substante nu sunt chiar acelasi lucru.

CE ESTE BICARBONATUL DE SODIU?

Bicarbonatul de sodiu este un agent de crestere folosit mai ales coacerea unor sortimente de paine indiana precum naan si bhatura. Substanta se activeaza atunci cand este amestecata cu ingrediente acide precum laptele, branza dulce, lamaia si otetul.

Afla diferentele dintre bicarbonatul de sodiu si praful de copt

Bicarbonatul de sodiu incepe sa creasca aluatul imediat dupa adaugare.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit la prepararea clatitelor, prajiturilor, a naanului si a bhaturei (sortimente de paine indiana). Anumite produse pentru coacere au gust amar pentru ca au un continut mare de bicarbonat de sodiu.

Respecta cat mai indeaproape indicatiile din retetele culinare si foloseste cantitatile de bicarbonat de sodiu precizate. Daca vrei ca prajiturile, tartele sau painea sa se rumeneasca mai bine, foloseste neaparat bicarbonat de sodiu.

CE ESTE PRAFUL DE COPT?

Praful de copt este si el tot un agent de crestere la fel de popular precum bicarbonatul. Praful de copt consta in bicarbonat de sodiu si un ingredient cu caracteristici acide precum crema de tartar (bitartrat de potasiu). Este un agent de crestere cu actiune dubla, intrucat determina cresterea aluatului o data la amestecarea lui cu ingredientele si a doua oara la incalzirea aluatului in cuptor. La prajituri si torturi se foloseste de obicei praf de copt pentru ca blatul sa se umfle mai mult. Acesta mai este folosit si la preparatele la care nu se adauga ingrediente acide precum otet, zeama de lamaie sau branza dulce.

MOTIVE PENTRU CARE SE RECOMANDA SA LE FOLOSESTI IMPREUNA

La anumite preparate nu este suficient sa folosesti un singur agent de crestere, asa ca se recomanda sa adaugi atat bicarbonat de sodiu cat si praf de copt. La torturi si prajituri, de exemplu, adauga bicarbonat de sodiu ca sa cresti si sa rumenesti blatul, si praf de copt ca sa faci aluatul sa creasca si mai mult in timpul coacerii.

Cu drag,
Mihaela

Articolele Mihaelei V le puteti urmarii atat pe pagina de Like "Sfatul Sanatos" cat si pe profilul personal de Facebook.

Afla diferentele dintre bicarbonatul de sodiu si praful de copt Reviewed by Unknown on 5:22 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.