Top Ad unit 728 × 90

8 SIMPTOME MAI PUTIN CUNOSCUTE ALE ALERGIILOR ALIMENTARE

Publicitate

Foarte multi oameni sufera in prezent de anumite tipuri de alergii alimentare, cele mai comune fiind intoleranta la gluten si intoleranta la glucoza. Glutenul poate genera probleme grave, desi intoleranta la aceasta substanta nu intruchipeaza o alergie in adevaratul sens al cuvantului. Sensibilitatile la gluten indica mai ales existenta unor probleme subiacente de hiperaciditate stomacala.

8 SIMPTOME MAI PUTIN CUNOSCUTE ALE ALERGIILOR ALIMENTARE
Migrene cronice
Persoanele cu intoleranta la gluten sufera adeseori de migrene severe care se instaleaza la interval de 30-60 de minute dupa masa.

Prurit si urticarie
Daca ai mereu probleme legate de functionarea tractului digestiv, acestea se pot manifesta inclusiv prin eczeme, urticarie si prurit.

Fibromialgie
Aceasta afectiune mai poarta si denumirea de reumatism al tesuturilor moi. Se manifesta prin dureri musculare, de tendoane si de ligamente, si afecteaza indeosebi femeile.

Intoleranta la lactoza
Arsurile la stomac, balonarea si senzatia de rau generalizat la consumarea de produse lactate pot fi si simptome ale intolerantei la lactoza.

Oboseala cronica
Daca dormi suficient, dar te simti mereu extenuat fara motiv inseamna ca trebuie sa fie mai selectiv in privinta alimentelor consumate.

Tulburari de dispozitie
Persoanele cu intoleranta la gluten se simt adesea anxiosi sau foarte emotionati fara sa aiba motive intemeiate. Aceste stari alterneaza cu stari de iritabilitate si chiar si de depresie.

Dureri de stomac
Cel mai evident semnal al unor nereguli digestive emise de catre stomac este durerea de burta. In cazul in care ai intoleranta sau o sensibilitate aparte la anumite alimente, stomacul va reactiona puternic la scurt timp dupa consumul alimentelor respective.

Ameteala
Multi dintre cei care sufera de intoleranta la glucoza acuza simptome de ameteala si de pierdere a echilibrului dupa masa.

Inflamatie articulara
Inflamatiile, umflarea si durerile articulatiilor degetelor, soldurilor si genunchilor pot indica si ele o posibila intoleranta la glucoza.

Simptome resimtite de copii:
Copiii cu intoleranta la gluten sau lactoza sunt mai predispusi la probleme de concentrare, tulburari de atentie, anxietate, anemie si tulburari de crestere.

Cu drag,
Mihaela

Articolele Mihaelei V le puteti urmarii atat pe pagina de Like "Sfatul Sanatos" cat si pe profilul personal de Facebook.

8 SIMPTOME MAI PUTIN CUNOSCUTE ALE ALERGIILOR ALIMENTARE Reviewed by Unknown on 5:20 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.