Top Ad unit 728 × 90

Puneti asta sub limba pentru un somn linistit!

Publicitate

Un articol de Andreea


Cu totii ne dorim un somn linistit, nu-i asa? Sigur ati trecut prin acele momente cand va intoarceti de pe o parte pe alta, toata noaptea, va ganditi la problemele zilnice si nu reusiti sa adormiti, dupa care va dati seama ca trebuie sa va ridicati din pat si sa mergeti la lucru. 

Inca o noapte fara somn! 

Nu este deloc bine, deoarece oboseala isi va spune cuvantul si nu veti putea solutiona indatoririle din acea zi!


Expertii sunt de parere ca exista foarte multi factori, direct raspunzatori, cu instalarea insomniei, precum: stresul, depresia, anxietatea, problemele de la serviciu, etc. Astfel, atunci cand mergeti la culcare, nu va ganditi sa adormiti, ci va macina problemele pe care le aveti de rezolvat, ziua urmatoare. Cea mai mare problema este aceea ca, creierul dumneavoastra nu reuseste sa se relaxeze si este activ in permanenta, instalandu-se astfel insomnia.

Mai trebuie sa stiti si faptul ca, anumite medicamente pot reprezenta cauza aparitiei insomniei. Acestea sunt medicamentele pentru: bolile cardiace, presiune arteriala, antihistaminicele, etc. medicamentele din aceste categorii contribuie la dezvoltarea insomniei, desi la inceput creeaza o stare de somnolenta. Nu uitati, atunci cand dormim, ne reincarcam bateriile!

Asa cum am mentionat mai sus, somnul este foarte important pentru sanatatea generala. Da, somnul influenteaza corpul, mintea si sufletul. Daca dormim mai mult, putem fi mult mai productivi si putem rezolva problemele cotidiene mult mai usor. Corpul uman are nevoie de minim 8 ore de somn, pe noapte, deoarece aceea este durata reincarcarii sale complete. 

Majoritatea oamenilor considera ca un prieten de nadejde in solutionarea acestei probleme este cafeaua. Gresit! 

Cafeina poate oferi energie pentru o perioada scurta de timp, iar atunci cand efectul trece, starea de somnolenta se va accentua si mai tare. Va recomandam sa incetati sa mai consumati produse pe baza de cofeina si sa optati pentru remedii care sa va asigure un somn linistit noaptea!

A, inca un lucru foarte important, nu mai priviti la televizor si nu mai lucrati la computer, cu cel putin o ora inainte de a merge la culcare! Veti vedea cum starea de somnolenta se va instala mult mai repede! Atunci cand privim la televizor sau lucram la computer, creierul nostru intra in starea de concentrare, iar atunci cand am terminat, avem nevoie de o perioada de relaxare inainte sa adormim.

Totusi, nu trebuie sa va speriati, deoarece exista un remediu natural, cu ajutorul caruia veti rezolva imediat aceasta problema. In plus, reteta este atat de eficienta, incat a doua zi va veti trezi extrem de odihniti. Ingredientele sunt foarte ieftine si, cu siguranta, le aveti chiar la dumneavoastra in bucatarie. Secretul consta in sare de mare si zahar brun. Da, atat de simplu!

Ingrediente:

• 1 lingurita sare de mare nerafinata

• 5 lingurite zahar brun

Preparare si utilizare:

Iata ce aveti de facut: amestecati ingredientele si luati ½ lingurita din acest amestec, inainte de a merge la culcare. Puneti sub limba si asteptati sa se topeasca!

Speram ca acest articol sa va fie de folos si sa aveti un somn cat mai linistit! Nu uitati sa impartasiti cu prietenii si familia!

Pe Andreea Ionescu o poti gasi si pe facebook

Puneti asta sub limba pentru un somn linistit! Reviewed by Razvan on 5:00 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.