Top Ad unit 728 × 90

Ciocolata de casa, deliciul copilariei mele!

Publicitate

Un articol de Alexandra Ungureanu

Ciocolata este alimentul preferat al copiilor, insa de ce sa nu recunoastem, si al adultilor in aceeasi masura. Pot spune, ca adult, ca prefer de 1000 de ori sa mananc o ciocolata facuta in casa si nu una cumparata din comert. De ce? Pentru ca o pot prepara pe gustul meu, ii pot adauga orice aroma imi doresc si, daca nu folosesc zahar, o pot consuma chiar si atunci cand sunt la dieta!

Ciocolata este foarte hranitoare, fiind considerata aliment deorece cacao din care se prepara, contine substante alimentare: glucoza, materii grase si tebromina (alcaloid analog al cafeinei). Materiile grase sau untul de cacao ajuta la intretinerea temperaturii organismului si la mentinerea unei bune functionari a sistemului respirator. De asemenea, cacao are in compozitia sa magneziu, fiind un excelent purgativ.

Acum ca am pus la punct cateva detalii legate de cacao, haideti sa invatam sa preparam ciocolata de casa:

Ingrediente
  • 150 gr de unt
  • 250 gr lapte praf
  • 100 gr cacao
  • 500 gr de zahar (de preferat din trestie de zahar sau brun)
  • 150 ml apa
Mod de preparare

Amestecati foarte bine untul cu laptele si cacao, pana cand se formeaza o pasta omogena.
Fierbeti un sirop din zahar cu apa, pana se leaga, asemanator celui pentru dulceata. Lasati-l sa se raceasca si turnati-l treptat peste pasta, dupa care turnati in diferite forme sau tavite. Lasati sa stea la frigider timp de cel putin 12 ore.

Nota: Formele se ung cu unt inainte de a se umple.

Din aceste ingrediente, veti obtine 1 kg de ciocolata. Puteti aromatiza ciocolata cu fructe, vanilie, alune, scortisoara sau cu orice este pe gustul dumneavoastra!

Ciocolata de casa, deliciul copilariei mele! Reviewed by Unknown on 5:23 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.