Top Ad unit 728 × 90

Acestea sunt alimentele ce trebuie consumate doar dupa ce au fost preparate

Publicitate

Inainte de a incepe acest articol, as dori sa iti adresez o intrebare - ce crezi, putem evita resturile de mancare? Ei bine, raspunsul meu e nu, pur si simplu nu putem! Si, ca sa fiu sincer, asta nu inseamna decat ca mereu vor exista resturi de mancare. Multe persoane nu admit ideea resturilor de mancare, deoarece alimentele nu mai au acelasi gust si miros ca in stare proaspata. Insa exista si altii, care sunt prieteni buni ai cuptorului cu microunde, si nu sunt deranjati sa isi reincalzeasca mancarea.

Si acum, sa trecem la subiect - asa cum spuneam, resturile de mancare sunt in mod cert, inevitabile. Pur si simplu ne le poti evita! De ce - pentru ca nu este posibil sa mananci tot ce ai gatit intr-o singura zi, insa fii precaut, caci acest lucru s-ar putea transforma in ceva daunator. Expertii au afirmat ca trebuie sa fii cu bagare de seama! De ce- pentru ca Agentia Standardelor Alimentare a dezvaluit ca secretul mancatului sanatos consta in 4 elemente: gatit, curatat, racit si necontaminare. Mai ales in cazul unor alimente cum ar fi carnea, ce necesita sa fie bine gatita pentru a inlatuta orice tip de bacterie prezenta. Si in cazul alimentelor reincalzite, asigura-te sa nu reincalzesti acelasi fel de mancare de doua ori, precum si ca mancarea sa nu se abureasca.

Acestea sunt alimentele ce trebuie consumate doar dupa ce au fost preparate

Va recomandam evitarea acestor 3 tipuri de resturi de mancare, ori altfel exista posibilitatea sa ajungeti la medic.

1. Resturi de orez

Pot sa iti adresez o intrebare simpla - stiai ca resturile de orez pot provoca diareea sau vomitatul? Desigur, poate fi si este un simptom comun, caci toti consumam resturi de orez, pastrate la frigider peste noapte. Iata ce trebuie sa stii - Agentia Standardelor Alimentare a afirmat ca daca orezul nu este preparat corespunzator, poate contine urme de bacterii nocive, care deseori supravietuiesc la gatirea initiala, si in plus, daca resturile de orez nu sunt depozitate, peste noapte, la temperatura potrivita, acestea se multiplica rapid, putand provoca indigestie, si in cel mai rau caz, diaree si stare de voma.Can I ask you a simple question – did you know that leftover rice can cause diarrhea and vomiting? Asa ca daca te gandesti sa iti reincalzesti orezul, si ca iti poti pastra valoarea nutritionala, te inseli. Trebuie sa mai stii si ca aceste urme de bacterii pot supravietui chiar si in apa care fierbe la temperatura mare. Asadar, cea mai buna varianta de consumare a orezului este in stare proaspat preparata si fierbinte, insa in cazul in care iti mai ramane, pune-l imediat la frigider. Permitand ca preparatul sa stea la temperatura camerei mai mult de o ora, vei lasa ca aceste bacterii periculoase sa se inmulteasca.

2. Resturi de legume

Iata ce trebuie sa stii - multe persoane considera ca reincalzind legumele cu frunze verzi le vor elimina valorile nutritionale, facandu-le nocive pentru organism! Insa, adevarul este ca modul in care legumele sunt depozitate face diferenta intre cele sanatoase si cele periculoase. Centrul pentru siguranta alimentara a afirmat ca resturile de verdeturi trebuie depozitate imediat la frigider, insa in cazul in care nu intentionezi sa le folosesti in urmatoarele 12 ore! Asadar, cel mai bine este sa le congelezi. Cum functioneaza acest lucru- ei bine, compusul de nitrati din legume ca spanacul, conopida, salata verde sau sfecla, atunci cand sunt expuse la temperatura camerei pot provoca aparitia bacteriilor, cauzand acumularea de nitrati. Expertii au afirmat ca acumularea de nitrati este cunoscuta ca nociva pentru bebelusi si copii, caci poate conduce la probleme ale circulatiei, ale carei simptome includ oboseala, dificultati respiratorii, dureri de cap si lesin.

3. Ulei vegetal

Din pacate, adevarul urat este ca mai toti folosim resturile de ulei prajit la o mancare noua. Expertii au afirmat ca trebuie sa fii foarte atent, caci reincalzirea alimentelor pregatite cu resturi de ulei vegetal iti poate pune sanatatea in pericol, expunandu-te unor boli cardiace sau cancerului. Iata ce e de stiut: un studiu recent a aratat ca reincalzirea uleiului polinesaturat din porumb, soia, canola sau floarea soarelui, care contine acid linoleic,  elibereaza un compus care poate conduce la aparitia unor probleme de sanatate. Problema tine de acidul gras numit 4-hidroxi-trans-2-nonrnal si este indicat sa stii ca se poate afla in relatie cu diferite afectiuni, cum ar fi:Parkinson, Alzheimer, Huntington, afectiuni ale ficatului. Speram ca articolul ti-a fost util si te rugam sa il impartasesti apropiatilor. Multumim.

Cu drag,
Mihaela

Articolele Mihaelei V le puteti urmarii atat pe pagina de Like "Sfatul Sanatos" cat si pe profilul personal de Facebook.

Acestea sunt alimentele ce trebuie consumate doar dupa ce au fost preparate Reviewed by Unknown on 5:14 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.