Top Ad unit 728 × 90

10 VITAMINE ESENTIALE RECOMANDATE MAI ALES PENTRU FEMEI!

Publicitate

Vitamina A
Vitamina A detine proprietati anticancerigene. In plus, este o vitamina importanta pentru intarirea oaselor, dintilor, tesuturilor moi, pielii si mucoaselor. Un aport adecvat de vitamina A scade riscul de imbolnavire, sprijina vederea, incetineste procesul de imbatranire si mentine sanatatea oaselor. Printre alimentele bogate in vitamina A se numara: morcovii, pepenele verde si galben, caisele, rosiile, guavele, brocoliul, varza, papaya, piersicile, ardeii rosii, spanacul, ouale, ficatul si cerealele integrale.

Vitamina B2
Vitamina B2 are un rol crucial in dezvoltarea si mentinerea sanatatii oaselor si muschilor. Deficientele de vitamina B2 se manifesta prin epuizare, crampe musculare si tonus muscular scazut.
Aportul scazut de vitamina B2 reduce capacitatea de absorbtie a nutrientilor si subrezeste sistemul nervos. Si tegumentele si mucoasele au de suferit, astfel ca poti deveni mai sensibil la inflamatii si infectii in gat, ulcere bucale, craparea buzelor, uscarea parului si formarea de riduri. Alimente bogate in vitamina B2 sunt organele, cascavalul, laptele, iaurtul, legumele verzi, drojdia, ouale, ovazul, cerealele integrale, boabele de soia, migdalele, nucile si ciupercile.

10 VITAMINE ESENTIALE RECOMANDATE MAI ALES PENTRU FEMEI!
Vitamina B6
Vitamin B6 este foarte importanta pentru sanatatea sistemului imunitar. Este necesara pentru productia de hormoni si chimicale cerebrale care sustin si protejeaza sistemul nervos precum si functia cardiaca. Deficientele de vitamina B6 pot afecta in mod direct si glicemia, si poate determina mai departe lipsa de fier si anemii. Femeile gravide pot reduce intensitatea starilor de greata consumand mai multe alimente bogate in aceasta vitamina. Cele mai bune surse de vitamina B6 sunt ovazul si cerealele integrale, avocado, bananele, carnea rosie, carnea de peste, fasolea, nucile, semintele si fructele si legumele deshidratate.

Vitamina B7
Vitamina B7 (biotina) este importanta pentru dezvoltarea celulelor si metabolismul lipidelor, avand un rol major si in sanatatea glandelor sudoripare, a pielii si a parului. In plus, este necesara pentru dezvoltarea oaselor si a maduvei osoase, respectiv pentru echilibrarea nivelului de colesterol.
Cu toate ca este un fenomen rar, deficienta de vitamina B7 duce la fragilizarea parului, aparitia de iritatii pe piele, palpitatii, extenuare fizica si paloare.
Alimente bogate in vitamina B7 sunt: pestele, cartofii dulci, migdalele, morcovii, bananele, pepenele, legumele galbene si verzi, lintea, orezul de castane, ardeii, galbenusul de oua, boabele de soia, ovazul, laptele, branza, cascavalul, iaurtul si nucile.

Vitamina B9
Vitamina B9 sau acidul folic este necesara mai ales in bolile cardiace, hipertensiune, Alzheimer, stres crescut, si pentru corectarea problemelor de concentrare si de memorie. Are un rol major in dezvoltarea creierului si functia celulara a fatului in perioada uterina si premergatoare nasterii. Insuficientele de vitamina B9 la femei pot determina defecte ale tubului neural precum spina bifida la copiii nou-scauti. Surse bune de vitamina B9 sunt legumele verzi, portocalele, sparanghelul, pepenii, capsunile, cerealele integrale, fasolea, drojdia si ouale.

Vitamina B12
Vitamina B12 este esentiala pentru dezvoltarea si diviziunea celulara, precum si in metabolismul proteinelor. Previne bolile cardiace, tulburarile de memorie si epuizarea nervoasa. Deficientele de vitamina B12 afecteaza sistemul nervos si starea de dispozitie. Alimente bogate in vitamina B12 sunt branza, ouale, pestele, carnea, iaurtul si cerealele.

Vitamina C
Vitamin C are un rol important in funcita imunitara si sprijina recuperarea corpului dupa boala. Reduce riscul de boli cardiace si sustine sanatatea sangelui. Surse bune de vitamina C sunt brocoliul, grepfrutul, kiwi, portocalele, ardeii, cartofii, capsunile, varza si rosiile.

Vitamina D
Vitamina D este o vitamina liposolubila care ajuta la fixarea calciului, intarind astfel oasele. Aportul adecvat de vitamina D reduce riscul de scleroza, boli articulare si reumatice, precum si unele infectii. Reduce intensitatea simptomelor pre-menstruale si sprijina acuitatea vizuala. Deficientele de aceasta vitamina fragilizeaza oasele si cresc riscul de osteoporoza. Pentru a asigura un nivel optim de vitamina D in organism, este important sa iesi zilnic la aer si sa te expui la soare. De asemenea, se recomanda sa consumi alimente bogate in aceasta vitamina, precum carne de peste, lapte imbogatit cu vitamina D, ficat si oua.

Vitamina E
Vitamina E are proprietati de protectie, mentinere si regenerare a celulelor. Previne bolile de inima, tulburarile de memorie si scade riscul de aparitie a cancerului. Intareste totodata pielea si parul. Alimente bogate in vitamina E sunt graul incoltit, alunele de padure, migdalele, spanacul, uleiul de porumb, uleiul de ficat de cod, nucile, uleiul de sofranel si semintele de floarea-soarelui.

Vitamina K
Vitamina K joaca si ea un rol important in consolidarea oaselor si coagularea sangelui. Cele mai bune surse de vitamina K sunt cerealele integrale, legumele verzi, uleiul de soia si uleiul de peste.

Cu drag,
Mihaela

Articolele Mihaelei V le puteti urmarii atat pe pagina de Like "Sfatul Sanatos" cat si pe profilul personal de Facebook.

10 VITAMINE ESENTIALE RECOMANDATE MAI ALES PENTRU FEMEI! Reviewed by Unknown on 5:38 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.