Top Ad unit 728 × 90

Ce se intampla daca stimulezi aceste 2 puncte de presopunctura din spatele genunchilor

Publicitate

Un articol de Mihaela

Pe masura ce imbatranim, articulatiile isi pierd mobilitatea iar durerile de spate devin o problema tot mai frecventa. Astazi exista pe piata o multitudine de produse pentru reducerea inflamatiei si calmarea durerilor, dar chimicalele pe care le contin nu sunt tocmai sigure pentru organism, mai ales pe termen lung.

Una dintre cele mai bune alternative este presopunctura, o arta straveche de vindecare a corpului care presupune stimularea cu degetele a unor centri nervosi fundamentali in scopul declansarii si amplificarii abilitatilor de autovindecare ale corpului.

Ce se intampla daca stimulezi aceste 2 puncte de presopunctura din spatele genunchilor
Foto youtube.com
Colegiul Terapeutilor Profesionisti din Melbourne informeaza ca presopunctura isi are originile in medicina traditionala chineza si ca poate fi de mare ajutor in stimularea circulatiei, inducerea unor stari de relaxare profunda si detensionarea muschilor incordati.

Ce puncte trebuie stimulate ca sa iti recapeti mobilitatea?

Specialistul in medicina alternativa Michael Reed recomanda in special stimularea centrilor GB34 si ST36.

Cum functioneaza mai exact aceste puncte de presopunctura?

Revista de reflexologie moderna explica faptul ca punctul GB34 „este situat pe partea dorsala a piciorului, chiar sub nivelul genunchiului.”

Punctul ST36 este pozitionat la o distanta de patru lungimi de deget sub rotula si la o latime de deget distanta de partea exterioara a piciorului. Pentru a stimula aceste doua puncte, tot ce trebuie sa faci este sa le apesi sau sa le masezi usor in fiecare zi.

Revista de reflexologie moderna mai sustine ca punctul GB34 reduce greata si senzatia de voma, durerile de sciatica, durerile de sold si simptomele de icter.

Punctul ST36 joaca un rol esential in tonifierea musculaturii, alungarea starilor de oboseala si calmarea crampelor menstruale.

Ce alte masuri mai poti lua impotriva rigiditatii articulare si musculare?

Asociatia nationala pentru fibromialgie si dureri cronice recomanda, pe langa sedintele de presopunctura, dusurile si baile fierbinti, sedintele de sauna si repausul prelungit pentru recuperarea si relaxarea muschilor, respectiv cresterii fluxului sanguin.

Urmareste videoclipul de mai jos pentru o prezentare pas cu pas a principalelor tehnici de presopunctura.

Ce se intampla daca stimulezi aceste 2 puncte de presopunctura din spatele genunchilor Reviewed by Unknown on 5:24 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.