Top Ad unit 728 × 90

Adauga la apa 3 picaturi de ulei de oregano ca sa te vindeci de pneumonie

Publicitate

Un articol de Mihaela

Pneumonia este cea de-a sasea cea mai letala boala din lume, in special in randul copiilor cu varste mai mici de 5 ani. Boala este cauzata de o infectie bacteriana, virala sau fungica a plamanilor. In urma infectiei, sacii alveolari se umplu cu lichid, ingreunand actul respiratiei.

De-a lungul timpului, principalul tratament administrat pentru pneumonie a constat in antibiotice, fapt pentru care in prezent multi dintre microbii infectiosi cauzatori au rezistenta la tratamentul conventional, alcatuit de regula din diferite tipuri de penicilina.

Adauga la apa 3 picaturi de ulei de oregano ca sa te vindeci de pneumonie
In plus, antibioticele sunt eficiente doar in cazurile in care infectiile sunt de natura bacteriana. In cazul pneumoniilor virale sau fungice, tratamentul este mult mai complicat.

Daca infectia intra in sange, exista riscul de septicemie (otravire a sangelui), o boala acuta cu potential letal. La debut, pneumonia genereaza puseuri febrile, frisoane si tuse productiva cu sange.

Datorita problemelor respiratorii pe care le provoaca, pneumonia este pe locul doi in randul situatiilor de urgenta ce reclama spitalizare, fiind surclasata doar de nastere! Intarirea sistemului imunitar este un pas deosebit de important in vindecare si recuperare. Complicatiile se instaleaza mai ales pe fondul insuficientelor imunitare, motiv pentru care copiii mici si varstnicii sunt cele mai expuse categorii.

Alternative la antibiotice

Deoarece pneumoniile sunt foarte comune si greu de tratat prin mijloace conventionale, cel mai intelept este sa te orientezi si catre alternative fiabile. Una dintre acestea este uleiul de oregano, care detine proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale, precum si antioxidante. In plus, uleiul de oregano este foarte hranitor, fiind bogat in vitamine, minerale si fitonutrienti.

Un studiu stiintific pakistanez a descoperit ca infuziile de oregano inhiba dezvoltarea tuturor tipurilor de tulpini bacteriene, printre care si infama Klebsiella pneumoniae, a doua cea mai comuna sursa de infectie.

Carvacrolul, unul dintre fitochimicalele continute de oregano, este principalul ingredient activ antibacterian. Un studiu irakian a descoperit ca aceasta substanta izolata elimina eficient opt tulpini de bacterii, printre care si Streptococcus pneumonia, principala bacterie infectioasa responsabila pentru aparitia pneumoniei:

„Am studiat in special efectul inhibitor al carvacrolului in diferite stadii de infectie bacteriana, iar rezultatele au indicat o reducere substantiala a cresterii bacteriene in cazul tuturor izolatelor bacteriene supuse testelor.”

Amesteca trei picaturi de oregano cu apa, un ulei purtator (de exemplu, de masline sau de cocos), sau suc si bea preparatul o singura data pe zi timp de cinci zile. In aceasta perioada de timp, simptomele se vor reduce substantial sau vor ceda complet.

Remediul la plic

Inclusiv bicarbonatul de sodiu este eficient in tratamentul pneumoniei. Da, aparent banalul bicarbonat de sodiu poate deveni un remediu pentru pneumonie!

Scala de pH masoara aciditatea chimica, pragurile valorice fiind cuprinse intre zero si paisprezece, zero indicand valoarea cea mai acida, iar paisprezece valoarea bazica cea mai mare; litera „p” vine de la „potential”, iar litera „H” este prescurtarea pentru hidrogen.

PH-ul apei, pe care corpul uman o contine in proportie de aprox. 70%, este 7, aflandu-se astfel chiar la mijlocul scalei de masura. Apa contine doi atomi de hidrogen, potrivit formulei chimice H2O.

Substantele acide cedeaza atomi de hidrogen, in timp ce substantele bazice ii primesc. Pentru sanatatea organismului este esential sa mentinem in echilibru cele doua procese, dupa cum ne explica si medicul chimist Sonja Benjamin:

„Pentru a supravietui si functiona corespunzator, miliardele de celule din organismul uman trebuie sa mentina un mediu alcalin. Echilibrul pH-ului este prima bariera impotriva bolilor. Bolile, indiferent de natura lor, apar doar pe fondul unui organism acid, care creeaza conditiile favorabile dezvoltarii bacteriilor, fungilor, mucegaiurilor, virusurilor si altor microbi infectiosi. Starea acida a corpului indica o slaba oxigenare celulara. Atunci cand pH-ul corpului scade sub valoarea 7,4, sangele sufera de un deficit de oxigen. In aceste conditii, bacteriile si virusurile periculoase se pot dezvolta in voie, rezultatul fiind imbolnavirile.”

Bicarbonatul de sodiu este o substanta alcalina (bazica) pe care o contin toate organismele vii. Principalul sau rol in corp este acela de a neutraliza aciditatea. Crescand usor alcalinitatea organismului, putem distruge microorganismele periculoase prin infometare. Pragul optim al pH-ului corpului este unul foarte ingust: 7,3 – 7,4.

Dar putem folosi oricand bicarbonat de sodiu ca sa crestem alcalinitatea corpului. Amesteca o jumatate de lingurita de bicarbonat cu 100 ml de apa (la temperatura camerei) si bea solutia intr-o singura priza zilnica.

Impotriva pneumoniei, cel mai indicat este sa combini cele doua substante, respectiv uleiul de oregano si bicarbonatul de sodiu. Incepe ambele cure la primele simptome respiratorii pentru a prinde pneumonia din timp si a grabi vindecarea si recuperarea.

Referinte
https://www.thoracic.org/patients/patient-resources/resources/top-pneumonia-facts.pdf
http://bmcinfectdis.biomedcentral.com/articles/10.1186/1471-2334-10-85
http://www.probotanic.com/pdf_istrazivanja/OriganoPDF/origano6.pdf
http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/what-is-carvacrol-8-facts-to-know/
http://www.iiste.org/Journals/index.php/JNSR/article/viewFile/13191/13559
http://www.atlantaclassicalhomeopathy.com/pHbalance.htm

Adauga la apa 3 picaturi de ulei de oregano ca sa te vindeci de pneumonie Reviewed by Unknown on 5:30 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.