Top Ad unit 728 × 90

O dieta bogata in fistic poate imbunatati sanatatea inimii si a vaselor de sange

Publicitate

Un articol de Mihaela

Bolile cardiovsculare raman principala cauza a mortalitatii in randul americanilor. Stiinta a demonstrat ca putem muri de inima rea.

Este adevarat ce se spune, putem muri de inima rea!

Sindromul de inima rea este cunoscut si drept cardiomiopatie indusa de stres, si poate periclita o persoana chiar daca este sanatoasa. Femeile sunt predispuse mai mult decat barbatii sa experimenteze aceasta durere intensa in piept. Durerile in piept sunt o reactie a hormonului de stres, cauzat de un soc sau de necazuri. Un studiu realizat la Universitatea George a aratat ca 16 din 10,000 de persoane care isi pierd partenerii au experimentat un infarct sau un atac de inima, in 30 de zile de la moartea partenerului, in comparatie cu 8 din 10,000 dintr-un grup controlat . Co-autorul studiului, Dr. Sunil Shah, a evidentiat ca necazurile si pierderile pot duce la schimbari ale coagularii sangelui, tensiunii si pulsului cardiac.(1)

Este adevarat ce se spune, putem muri de inima rea!
Daca te confrunti cu necazurile, pierderile, sau stresul, exista studii care au aratat ca poti consuma fistic zilnic pentru a-ti proteja inima si a-ti imbunatati sanatatea vasculara.

Doua portii de fistic pe zi diminueaza constrictia vasculara la pacientii cu diabet

Shelia G. West, profesor de stiinte ale nutritiei si comportament asupra sanatatii la Penn State a evidentiat: " la pacientii adulti cu diabet, doua portii de fistic pe zi diminueaza riscul constrictiei vasculare in timpul stresului, imbunatatind controlul neural al inimii. West si colegii sai au completat un studiu la intamplare, in care toate mesele erau oferite tuturor participantilor la studiu. Cele doua tipuri de regimuri alimentare contineau acelasi numar de calorii. Fiecarui grup  i-au foat date doua teste de stres diferite, dupa a patra saptamana de dieta. " Dupa dieta cu fistic, vasele de sange ai fost mai relaxate si s-au deschis in timpul testelor de stres," a afirmat West. (2)

Consumul de fistic a redus colesterolul, tensiunea si inflamatiile

Un studiu realizat in 2008 la Universitatea din Penn State, condus de Dr. Penny Kris-Etherton, a aratat ca nivelul colesterolului, tensiunea si chiar expresia genetica redusa a genelor, relationata inflamatiilor pot fi diminuate prin consumul de fistic. “Reducerea inflamatiilor la nivel celular este o descoperite importanta, mai ales ca poate fi un semn specific al starii de inflamare decat semnele din sange, care sunt indicatori generali ai inflamtiilor din corp", a afirmat Dr. Sarah Gebauer, de la Universitatea din Penn State. " Suntem incantati de aceste rezultate si de ceea ce reprezinta ele pentru cei cu risc avansat de boli cardiovasculare."(3)

Consumul de fistic are un impact pozitiv asupra celor cu disfunctii erectile

Un studiu din 2011 a semnalat imbunatatiri semnificative la participantii cu disfunctii erectile dupa 3 saptamani de dieta cu fistic. Disfunctia erectila este o afectiune a circulatiei sanguine deficitare, care poate duce la consecinte ca bolile vasculare, diabetul, hipertensiunea si colesterolul ridicat. Arteroscleroza arterelor periferice contribuie la circulatia sanguina neregulata la cei care sufera de disfunctie erectila.(4)

Daca te confrunti cu o pierdere brusca sau vrei ca sanatatea cardiaca, asociata diabetului, colesterolului, tensiunii sau chiar disfunctiei erectile, sa se imbunatateasca, consumul de fistic te poate ajuta.

Referinte
(1)http://www.medicalnewstoday.com/articles/273268.php
(2)https://www.sciencedaily.com/releases/2014/08/140805163347.htm 
(3)http://www.eurekalert.org/pub_releases/2008-04/hci-nru040808.php
(4)http://www.diseaseproof.com/archives/healthy-food-pistachio-nuts-may-improve-erectile-function.html

O dieta bogata in fistic poate imbunatati sanatatea inimii si a vaselor de sange Reviewed by Unknown on 5:28 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.