Top Ad unit 728 × 90

Fa cunostinta cu argintul care distruge 650 de tipuri de germeni patogeni si care vindeca inflamatia in 72 de ore

Publicitate

Un articol de Petrut

Argintul coloidal este un metal in stare lichida ce se foloseste de sute de ani in medicina. El este obtinut prin electroliza, in timpul procedurii fiind creata o suspensie de argint in apa distilata.

Cu toate ca nu se foloseste foarte des in medicina conventionala, numeroase studii in domeniu confirma utilitatea sa si sprijina adoptarea sa ca mijloc terapeutic alternativ.
proprietatile argintului coloidal

Argintul coloidal ofera numeroase beneficii pentru sanatate, dintre care cele mai importante 15 sunt:

1. Combate inflamatia

Argintul coloidal sustine recuperarea dupa boala, accelerand procesul de vindecare si reducand durerile si disconfortul cauzat de edeme si inflamatii.

Institutul National de Sanatate al SUA a examinat efectele argintului coloidal asupra proceselor inflamatorii la porci, experiment in urma caruia cercetatorii au descoperit ca porcilor carora li s-a administrat aceasta substanta s-au recuperat mult mai bine in urma bolilor inflamatorii. La porcii tratati, argintul coloidal a redus timpul de vindecare la numai 72 de ore.

2. Combate raceala si gripa

Datorita proprietatilor sale antimicrobiene puternice, argintul coloidal reduce durata si severitatea simptomelor de gripa si raceala. In cele mai multe cazuri, pentru viroze se prescriu decongestionante, dar Agentia Italiana pentru Controlul si Siguranta Medicamentelor avertizeaza ca ele nu ar trebui administrate copiilor cu varste mai mici de 12 ani.

Exista un studiu care a examinat si documentat in amanunt efectele argintului coloidal. Pentru teste s-au folosit mostre de argint coloidal in amestec cu beta glucan, care au fost comparate cu descongestionant simplu destinat in special copiilor mici, solutia salina. S-au constatat ameliorari in cazul folosirii fiecareia dintre aceste doua substante, dar cu diferente marcante: administrarea argintului coloidal a avut o rata de recuperare de 90%, in timp de serul fiziologic a obtinut o imbunatatire de numai 66%.

3. Are multiple proprietati antimicrobiene

Este un antibiotic natural excelent si un antimicrobian multivalent. Din acest motiv, argintul coloidal se folosea in antichitate pentru conservarea alimentelor si bauturilor. Are puternice proprietati bactericide, antivirale si fungicide. Un studiu din 2011 a aratat ca nanoparticulele de argint coloidal sunt o alternativa eficienta la tratamentele antifungice conventionale in cazurile de infectie cu candida.

Un alt studiu, realizat in Taiwan, a constatat ca argintul coloidal poate distruge chiar si tulpini virale rezistente la antibiotice, precum MRSA si Pseudomonas aeruginosa. De asemenea, in combinatie cu antibiotice, argintul coloidal este foarte eficient impotriva infectiilor cu MRSA si stafilococi.

Aceste amanunte se cunosc inca din anii 1980, cand cercetatorii au depistat 650 de tipuri de germeni patogeni sensibili la actiunea argintului coloidal.

4. Trateaza infectiile urechilor

Infectiile urechii se datoreaza de cele mai multe ori bacteriilor patogene sau organismelor fungice.

Antibioticele disponibile in farmacii se adreseaza unui anumit spectru de germeni, asa ca numai o combinatie bine tintita de astfel de medicamente poate asigura o vindecare rapida si completa in astfel de cazuri.

Argintul coloidal, in schimb, este eficient impotriva tuturor tipurilor de bacterii si germeni infectiosi, asa ca vindeca si otitele.

Tratamentul este simplu de urmat si consta in picurarea zilnica in ureche a 1-2 picaturi de argint coloidal, pana la vindecarea completa.

5. Sprijina vindecarea pielii in diverse afectiuni dermatologice

Afectiunile cutanate pot fi dureroase, neplacute, si jenante, cum sunt de regula eruptiile acneice, psoriazisul, pruritul, comedoanele albe si punctele negre.

Acestea sunt de multe ori generate sau favorizate de bacterii, virusuri si organisme fungice, asa ca argintul coloidal este de mare ajutor in aceasta privinta. In fiecare seara inainte de culcare, aplica putin argint coloidal pe zonele afectate. Vei obtine rezultate vizibile in decurs de cateva zile.

6. Vindeca inflamatia si infectiile gatului

Fa gargara cu argint coloidal ca sa elimini din gat germenii patogeni, principala sursa a durerii si a inflamatiei. Foloseste pentru fiecare gargara 2 linguri de argint coloidal. Clateste gura cu solutia timp de cateva minute, de 5 ori pe zi, si simptomele vor ceda in cel mai scurt timp.

De asemenea, poti sa folosesti argintul coloidal si pe post de spray pentru gat. Pulverizeaza putin la baza limbii si in gat de mai multe ori pe zi.

7. Trateaza infectiile sinusurilor

Inflamatiile cronice ale sinusurilor genereaza simptome accentuate de durere, presiune craniana si disconfort la nivelul cailor respiratorii. Terapia conventionala se bazeaza pe steroizi, analgezice si antibiotice, dar utilizarea lor genereaza de cele mai multe ori efecte secundare puternice. De aceea se recomanda sa tratezi aceste probleme pe cale naturala.

Un studiu publicat in Forumul International pentru Rinologie si Alergologie din 2014 recomanda ca argintul coloidal sa fie utilizat mai ales sub forma de spray nazal. Inclina capul pe spate si picura sau pulverizeaza putina solutie in cavitatea nazala.

8. Vindeca infectiile oculare

Datorita proprietatilor sale antibacteriene, antivirale si anti-inflamatorii, argintul coloidal calmeaza si vindeca infectiile oculare precum conjunctivita. Toarna in ochi 2-3 picaturi de 3 sau 4 ori pe zi. Ca sa grabesti vindecarea si sa previi reinfectarea ochilor, se recomanda sa picuri argint coloidal si la baza pleoapelor si imprejurul ochilor.

9. Vindeca taieturile, arsurile si zgarieturile

Argintul coloidal sustine procesul de vindecare a pielii si a tesuturilor, reducand totodata inflamatia, fiind astfel ideal pentru vindecarea taieturilor si zgarieturilor superficiale usoare.

10. Vindeca pneumonia

Dr. Axe avertizeaza ca antibioticele sunt limitate in vindecarea bronsitelor si pneumoniilor. Asadar, in cazurile de pneumonie virala, antibioticele nu sunt de obicei utile.

Pentru faptul ca omoara un spectru larg de germeni patogeni, argintul coloidal vindeca eficient pneumonia. In acest scop, poate fi administrat fie prin ingerare, fie inhalat in plamani cu un aparat de aerosoli nebulizator. Potrivit dr. Axe, administrarea unei lingurite de argint coloidal de trei ori pe zi sau trei inhalatii zilnice a cate 10-15 minute pot vindeca pneumonia complet in decurs de cateva zile!

11. Este excelent pentru animale

Argintul coloidal nu este benefic doar pentru om, ci este un medicament excelent si pentru animale.

In scop veterinar, argintul coloidal poate fi utilizat pentru tratarea taieturilor si ranilor usoare, a infectiilor, otitelor si a impetigoului. Administreaza-i zilnic animalului de companie intre 5 si 10 picaturi pe cale orala in doua prize.

Pentru vindecarea ranilor, toarna putin argint coloidal pe un tampon de bumbac si aplica compresa pe zona afectata de mai multe ori pe zi.

Pentru otite, toarna zilnic in ureche cateva picaturi timp de aproximativ zece zile. Pentru infectii oculare se recomanda sa folosesti cate o picatura de solutie de trei ori pe zi.

La pisici, argintul coloidal poate vindeca o serie de probleme tipice felinelor, cum sunt acneea felina, lacrimarea excesiva si supuratiile ochilor, respectiv candidoza.

12. Elimina mirosurile neplacute lasate de animalele de companie

Argintul coloidal elimina eficient toate mirosurile neplacute lasate de animalele de companie tinute in casa. Picura putina solutie de argint colodial prin zonele urat mirositoare sau in locurile in care animalul obisnuieste sa isi marcheze teritoriul cu urina.

Mirosul va disparea, iar mirosul argintului coloidal descurajeaza animalul sa mai murdareasca locurile cu pricina.

Amesteca putina solutie de argint coloidal cu apa distilata si pulverizeaza substanta pe tapiterii, pe covoare si pe locurile frecventate de animalul de companie. Mirosurile neplacute dispar astfel foarte repede.

13. Curata si dezinfecteaza in mod natural fructele si legumele

Daca nu iti poti cultiva propriile legume si fructe organice, este bine sa ai la indemana o metoda de a indeparta toate chimicalele de pe produsele pe care le cumperi din magazine. Argintul coloidal este solutia ideala pentru dezinfectarea legumelor si fructelor.

Amesteca o jumatate de cana de otet cu o cana de apa si adauga peste si 2 lingurite de sare. Dupa dizolvarea sarii, combina solutia cu ¼ cana de argint coloidal.

Inmoaie apoi fructele si legumele in acest amestec timp de 5 minute, dupa care clateste-le bine cu apa.

14. Este excelent pentru gradinarit

Argintul coloidal distruge ciupercile patogene ale plantelor care afecteaza atat florile de gradina, cat si legumele de cultura.

Potrivit unui studiu publicat in revista Mycobiology in 2010, aplicarea de nanoparticule de argint la radacinile plantelor de ceapa verde a eradicat mai multe tipuri de micoze care afecteaza cresterea acestora.

Toarna la radacina plantei putin argint coloidal nediluat sau diluat usor cu apa distilata, apoi pulverizeaza putina solutie si pe tulpina si frunze pentru a le proteja.

15. Mentine florile proaspete mai mult timp

Daca torni putin argint coloidal in vaza de flori, florile se vor mentine proaspete mai mult timp.

Cercetatorii de la Departamentul de Horticultura din cadrul Universitatii Ferdowsi din Mash, au efectuat in anul 2014 un studiu prin care s-a depistat ca particulele de argint impiedica dezvoltarea unor tipuri de bacterii care blocheaza transportul apei si al nutrientilor dinspre tulpina catre inflorescenta.

In cadrul studiului, adaugarea in apa a unei solutii de argint coloidal a facut ca florile sa se mentina in stare proaspata timp mai indelungat.

Fa cunostinta cu argintul care distruge 650 de tipuri de germeni patogeni si care vindeca inflamatia in 72 de ore Reviewed by Unknown on 5:15 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.