Top Ad unit 728 × 90

Avertizare! Orezul chinezesc toxic, plin de plastic, impanzeste refturile magazinelor

Publicitate

Un articol de Mihaela

Companii producatoare de orez din China au fost denuntate pentru exportul de orez din plastic.

Acest fenomen s-a nascut din cauza supracererii de orez Wuchang, un tip de orez cunoscut ca fiind de doua ori mai scump decat orezul obisnuit. Pentru a-si creste profitul, fermierii au inceput sa produca un tip fals si ilegal de orez.

Facut dintr-o combinatie de cartofi dulci si rasina sintetica (plastic), aceasta varietate de orez presupune costuri foarte mici de productie.

Boabele sintetice sunt modelate in asa fel incat sa aiba aspectul necesar, de bob, iar apoi un spray cu aroma speciala le este aplicat, pentru a le face apetisante. Orezul din plastic nu fierbe, ramanand tare dupa gatire. Pentru a tine departe de ochii consumatorilor acest aspect, distribuitorii de orez originari din Wuchang, il amesteca cu orez adevarat.

Se estimeaza ca aproximativ 800.000 de tone de orez sunt cultivate in orezariile din Wuchang, in ciuda vanzarilor anuale, care au atins chiar 10 milioane de tone. Asta inseamna multe tone de plastic.

Orezul e mai mult decat o mancare

Pentru multe persoane din jurul lumii, orezul este o parte esentiala a vietii de zi cu zi. O persoana obisnuita din China mananca in fiecare zi aproximativ 250 de grame de orez.

China este cel mai important consumator si producator de orez din lume. Se afla pe locul 11 in materie de export de orez, mai ales catre India, Vietnam, Singapore.

The Times of India a aratat anul trecut ca Inalta Curte de Justitie din Delhi a convocat o audiere in luna noiembrie in ceea ce priveste problema orezului importat din China. In Filipine, Autoritatea Nationala a Alimentatiei a initiat o investigatie in legatura cu orezul sintetic importat din China.

Riscuri pentru sanatate

Consumul a trei boluri de orez sintetic Wuchang este echivalent cu mancatul unei pungi de plastic. Ingerarea plasticului e incredibil de periculoasa, putand cauza o serie de problem ale sistemului digestiv.

Parte din rasina sintetica este eliminata prin tractul digestive, insa celulele din organism sunt expuse riscului de otravire prin intermediul elementelor cancerigene din plastic – BPA si ftalatii. Ambele chimicale care se gasesc in plastic sunt disruptori hormonali, care afecteaza nivelul testosteronului si dezvoltarea reproducerii.

Cum sa eviti orezul sintetic

Exista doua teste simple, pe care le poti face acasa, pentru a vedea daca orezul cumparat este sintetic. Daca ai indoieli, foloseste orez organic.
  1. Incalzeste orezul pe foc (cu usile si ferestrele deschise) sau fa-l pe gratar pana se arde. Orezul pur se va praji, orezul sintetic se va topi. Vei putea sa observi si sa simti diferenta.
  2. Asemanator incalzirii directe, poti sa gatesti orezul in ulei fierbinte ( foloseste ulei care se afuma); plasticul se va topi, orezul se va gati si se va arde.
Pacaleste-ma o data…

Vanzarea orezului sintetic consumatorilor nu este prima scamatorie de pe piata chineza. Carnea diferitelor animale este frecvent vanduta drept carne de miel, de porc, de vita sau de pui.

In plus, un aditiv ilegal de carne, numit clenbuterol, un steroid, este uneori dat porcilor pentru a face carnea mai slaba. Substanta a fost interzisa a fi folosita din 2002, din cauza pericolului pe care il reprezinta pentru sanatatea oamenilor si a animalelor.

Printre cele mai socante descoperiri din domeniu, un scandal a izbucnit in China, din cauza laptelui praf contaminat care continea melamina, si care a cauzat moartea mai multor nou-nascuti.

Avertizare! Orezul chinezesc toxic, plin de plastic, impanzeste refturile magazinelor Reviewed by Unknown on 5:26 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.