Top Ad unit 728 × 90

Simplul mirosit al alimentelor poate detecta simptome precoce ale bolii Alzheimer

Publicitate

Un articol de Petrut
 

Vestea ingrozitoare a diagnosticului de Alzheimer este o lovitura dura pentru pacienti si familiile lor. De multe ori, simptomele nu sunt depistate pana cand nu se petrec in corp modificari mai grave. Deoarece nu exista un leac propriu-zis pentru aceasta boala degenerativa a creierului, cercetatorii au investigat mai atent mijloacele de depistare precoce a bolii. Astfel se poate interveni mai din timp cu un tratament adecvat.

Potrivit site-ului „MNT”, declinul cognitiv caracteristic bolii debuteaza cu slabirea simtului mirosului. Simtul olfactiv se afla in stransa legatura cu nervul cranian principal, iar degradarea acestei zone cerebrale afecteaza in mod direct cognitia.

Simplul mirosit al alimentelor poate detecta simptome precoce ale bolii Alzheimer
Acest lucru a starnit interesul unui grup de cercetatori de la Universitatea din Florida. In frunte cu Jennifer Stamps, oamenii de stiinta au testat acuitatea olfactiva a pacientilor ca mijloc de diagnostic pentru eventuale tulburari cognitive. In videoclipul de mai jos, Stamps descrie si explica modul in care grupul de cercetatori a imbratisat aceasta abordare.

Ceea ce au descoperit a fost cu adevarat o inovatie in detectarea timpurie a bolii Alzheimer, precum si a altor forme de dementa. In materialul video de mai jos, Stamps explica faptul ca „Toti pacientii cu Alzheimer au avut o afectiune a narii stangi [in timp ce] nara dreapta a detectat in mod normal mirosul [de unt de arahide]. In timp ce Alzheimers.net este de acord ca acest deficit de miros se numara printre simptomele bolii Alzheimer, site-ul scoate in evidenta si faptul ca slabirea mirosului nu este insa un simptom specific acestei boli, ci unul care se pliaza pe un spectru larg de afectiuni cognitive.


In cazul in care observi un declin cognitiv si/sau o slabire a simtului mirosului, se recomanda sa sari peste pasul de autodiagnosticare „la domiciliu”, si te adresezi neaparat unui medic neurolog. Uneori ne si imaginam insa astfel de deficiente, atunci simptomele fiind un efect placebo datorat anxietatii sau altor forme de dementa. Totusi, cel mai bine este sa fii prevazator, asa ca nu ignora nicicand aceste semne. In cazul in care temerile tale se adeveresc, diagnosticarea si interventia precoce pot incetini cu mult progresia bolii.

Simplul mirosit al alimentelor poate detecta simptome precoce ale bolii Alzheimer Reviewed by Unknown on 5:30 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.