Top Ad unit 728 × 90

O minune de desert usor de preparat intr-o oala slow-cooker!

Publicitate

Un articol de Andreea

Mancarea gatita in casa pare mereu mai gustoasa decat mancarurile semipreparate sau multe dintre mancarurile comandate din oras, dar mai ales cand vine vorba de deserturi. Dezavantajul este ca deserturile nu sunt intotdeauna usor de preparat, necesita ceva experienta in gatit si, in plus, consuma foarte mult timp.

In ziua de astazi, cand sunt atatea de facut iar timpul este o resursa atat de pretioasa, prea putini dintre noi mai suntem motivati sa ne ocupe si de prepararea deserturilor.


Dar lucrurile se schimba radical atunci cand folosesti o oala slow-cooker. Gatitul devine mai usor, tot ce trebuie sa faci fiind sa pui laolalta ingredientele, sa setezi cronometrul si sa lasi amestecul sa fiarba incet cateva ore. Poti sa-ti vezi de treburile de zi cu zi in acest timp si, la intoarcere, sa ai o masa apetisanta gata pregatita!

Iar cand vine vorba de deserturile preparabile cu ajutorul unei astfel de oale, cel mai apetisant si mai usor de preparat este prajitura cu banane. Spre deosebire de multe alte prajituri facute de la zero, reteta de fata presupune foarte putin efort si nici nu consuma mult timp.

Chrissie, bloggerita de pe Mediocre Mum (Mama mediocra), ilustreaza cu lux de amanunte modul de preparare a acestei prajituri in videoclipul YouTube inregistrat pentru Netmumschannel.

Iata lista ingredientelor:

1 ¾ cana faina

2 linguri de praf de copt

½ lingurita sare

¼ lingurita bicarbonat de sodiu

1/3 cana de unt sau margarina

2/3 cana zahar

2 oua, bine batute

2 linguri de sirop de porumb

3 banane coapte, facute piure

Mod de preparare

Tine toate ingredientele la indemana si incepe prin a bate cele doua oua intr-un castron. Pune bananele coapte decojite intr-un alt castron si amesteca-le bine cu o furculita. Intr-un alt castron de dimensiuni medii cerne faina, sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Bate untul cu zaharul intr-un alt vas pana ce capata o consistenta cremoasa, apoi adauga peste si ouale, bananele si siropul de porumb. La final, amesteca toate ingredientele uscate cu cele umede si omogenizeaza totul bine.

Unge partea superioara a oalei slow-cooker cu un strat e unt, apoi varsa inauntru o cantitate generoasa de faina. Presar-o peste tot pentru ca faina sa se lipeasca de stratul de unt si sa formeze astfel o pelicula care sa nu-i permita aluatului sa se prinda de peretii vasului pe timpul coacerii. Adauga in oala aluatul prajiturii cu banane, apoi inchide capacul.

Timpul de preparare poate varia in functie de tipul de oala folosita, dar, potrivit recomandarilor lui Chrissie, coacerea nu trebuie sa depaseasca 1 ½ - 2 ore. Ca sa verifici daca aluatul este copt suficient, inteapa-l cu o scobitoare. Daca pe scobitoare nu se mai lipeste aluat, inseamna ca prajitura este gata. Inainte de a scoate prajitura din vas, las-o sa se raceasca putin. Astfel va aluneca mai usor atunci cand rastorni vasul, si isi va pastra forma cilindrica.

Modul de servire a prajiturii cu banane ramane la latitudinea ta. Glazurarea ei cu crema de branza este o optiune buna, de exemplu, sau poti sa presari peste prajitura nuci tocate, putin zahar brun, smantana, sau fructe de padure proaspete. Orice topping-uri merg, de fapt, prajitura este delicioasa oricum ai servi-o!

Distribuie mai departe aceasta reteta de prajitura delicioasa de banane pentru a-i indulci putin si pe cei dragi. Bon Appétit!

Pe Andreea Ionescu o poti gasi si pe facebook

O minune de desert usor de preparat intr-o oala slow-cooker! Reviewed by Razvan on 5:00 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.