Top Ad unit 728 × 90

Metoda revolutionara de presopunctura pentru vindecarea mintii, a trupului si a spiritului

Publicitate

Un articol de Razvan

Gandurile si emotiile pe care le traim zi de zi isi pun amprenta asupra sanatatii si a fericirii noastre. Este o premisa demonstrabila, intens cercetata si perfect justificabila, doar ca va mai trece un timp pana sa devina un adevar general acceptat si sa se alinieze instrumentarului obisnuit la care oamenii de toate varstele apeleaza pentru vindecarea corpului si surmontarea anumitor probleme personale.


Totusi, avand in vedere popularitatea crescanda si ritmul sustinut de raspandire a metodei de presopunctura EFT, sunt ferm convins ca acea zi nu poate fi foarte departe de prezent.

In noua lui carte, Tehnici de presopunctura: un sistem revolutionar pentru vindecarea de stres (The Tapping Solution: A Revolutionary System for Stress-Free Living), Nick Ortner divulga efectele miraculoase ale presopuncturii EFT, o tehnica revolutionara de vindecare si imbunatatire a calitatii vietii care te ajuta sa depasesti cu usurinta toate obstacolele vietii, indiferent de natura acestora.

Esti coplesit de problemele financiare sau de gradul crescut de stres de la serviciu? Presopunctura iti poate fi de ajutor. Te confrunti cu probleme de supraponderalitate si nu reusesti sa slabesti oricat ai tine regim si ai face miscare? Presopunctura iti poate fi de ajutor. Suferi de dureri cronice, ori lupta ta zilnica cu boala te-a epuizat si te-a cufundat in depresie? Ei bine, presopunctura iti poate fi de mare ajutor si in acest caz.

In ultimii douazeci de ani, metoda de presopunctura EFT a fost testata de mii de oameni de peste tot de prin lume, oameni care s-au bucurat in urma de succese importante in materie de viata spirituala, stare emotionala si sanatate fizica. Cu toate acestea, metoda a inceput sa intre in curentul mainstream abia de curand. Popularizarea metodei este un lucru foarte imbucurator, avand in vedere ca detine un potential urias de a revolutiona perceptia noastra asupra vindecarii si instrumentarul la care apelam pentru a ne vindeca.

Faptul ca metoda castiga tot mai mult teren astazi nu este greu de explicat si inteles: derivate din Medicina Traditionala Chineza si scoala psihoterapeutica occidentala, principiile presopuncturii EFT imbina stiinta straveche cu modernitatea, adresandu-se tuturor adeptilor medicinei alternative holiste, dar si persoanelor de mod veche care au mai multa incredere in terapiile clinice convetionale. Iata, deci, este o metoda de vindecare cuprinzatoare si congruenta atat cu practicile medicinei alternative cat si cu cele ale medicinei conventionale.

Aceasta tehnica porneste de la ideea ca grijile, emotiile negative si starile post-traumatice se manifesta mai devreme sau mai tarziu ca stres. Iar stresul afecteaza semnificativ sanatatea si incurajeaza de multe ori aparitia anumitor boli. Reducand substantial sau chiar eliminand complet stresul, putem readuce mintea si corpul la un stadiu de functionare optima, iar in aceasta stare de echilibru, vindecarea este mai rapida si mai plenara.

EFT – acronimul pentru Emotional Freedom Techniques ( Tehnici de Eliberare Emotionala) – abordeaza problema stresului prin intermediul a 9 meridiane corporale. Este vorba de aceleasi parti ale corpului ce sunt vizate de terapia prin acupunctura. Singura diferenta este ca, in practicarea tehnicilor EFT, nu folosim ace pentru a stimula aceste puncte, ci le apasam pur si simplu cu degetele, in timp ce ne concentram atentia asupra starii emotionale. Acest lucru ne permite sa ne eliberam de stres si de incarcatura emotionala negativa, si sa ne incarcam in schimb cu energie pozitiva si sa ne echilibram trupul si mintea pentru a face fata cu brio incercarilor vietii.

Aceasta metoda este deosebit de eficienta pentru depasirea obstacolelor majore ale vietii, de care ne lovim de multa vreme si care ni se par insurmontabile. Bineinteles, simplitatea acestei tehnici ( in aparenta cel putin) te poate face sa o desconsideri si sa te indrepti catre alte metode mai putin folositoare. Multi se indoiesc de ea, sau chiar iau in deradere faptul ca simpla apasare a unor parti ale corpului si dialogurile deschise despre starile emotionale negative ar putea avea intr-adevar succes in procesul de vindecare.

Dar iata ca stiinta moderna confirma astazi ceea ce practicantii acestei tehnici au stiut de multi ani: EFT iti poate schimba viata in bine in mod radical. Potrivit unei cercetari desfasurate la Institutul Medical al Universitatii Harvard, manipularea meridianelor corpului fie prin folosirea de ace sau prin aplicarea de presiune cu degetele reduce nivelul de cortizol, binecunoscutul hormon al stresului. Nivelurile crescute de cortizol au fost corelate cu probleme de obezitate, tensiune arteriala marita, si chiar cu atacurile cerebrale.

Un alt studiu de referinta intreprins de medicul si cerceratorul Dawson Church a demonstrat ca metoda EFT are efecte incredibile, avand ca punct de referinta rezultatele masurate pe un grup de veterani de razboi care sufera de Sindrom de stres post-traumatic. In cadrul acestui studiu, un grup de veterani a beneficiat de pregatire EFT si terapie traditionala de comunicare, iar cel de-al doilea grup a primit doar sedintele traditionale de terapie in grup. La incheierea studiului, doar 4 % dintre cei care au primit doar terapie comunicationala s-au bucurat de o ameliorare a simptomelor resimtite, in timp ce 90 % dintre subiectii care au primit si terapie EFT au demonstrat o remisie completa a simptomelor!

Sunt detalii foarte incurajatoare, dar cel mai mare avantaj al metodei EFT consta in simplitatea de folosire. Nu presupune un instrumentar specializat sau pregatire in domeniu, tehnicile putand fi deprinse cu usurinta in 10 minute. Din aceste motive, metoda EFT se foloseste tot mai des pentru a recupera complet victimele traumelor emotionale extreme, fie ca este vorba de refugiati de razboi sau supravietuitori ai genocidului din Rwanda, ori de victime ale atentatelor cu arma din diferite state ale SUA.

Pe scurt, tehnicile de presopunctura EFT iti ofera sansa de a-ti imbunatati semnificativ viata, indiferent de proportiile problemelor cu care te confrunti. Parerea mea este ca, pe viitor, aceasta metoda revolutionara va juca un rol esential in orice demers terapeutic.

Metoda revolutionara de presopunctura pentru vindecarea mintii, a trupului si a spiritului Reviewed by Razvan on 5:00 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.