Top Ad unit 728 × 90

Ce nu stiai despre ghimbir! Retete originale pentru un tratament adecvat pe baza de ghimbir!

Publicitate

Un articol de Mircea Dumitrescu

Te-ai intrebat vreodata de ce ghimbirul este considerat leacul pentru multe afectiuni?

Exista o varietate de radacini, frunze si ierburi care au, in compozitia lor, toate acele microelemente unice si folositoare, vitamine si acizi organici, care pot reduce orice inflamatie. Dar, cu toate acestea, nici una nu este la fel de eficienta ca ghimbirul.

Musetelul si lamaia au, deasemenea, proprietati benefice, similare celor ale ghimbirului. Cum probabil stii deja, au fost scrise si spuse multe modalitati de tratare ale unor afectiuni, folosind ghimbir. Poti gasi diferite indrumari pe internet, dar se explica in vreuna de ce ghimbirul vindeca atatea boli si care este secretul sau?


Ghimbirul are proprietatea unica de a detoxifia organismul de aproape toate tipurile de toxine, care se asimileaza prin alimentatie, consum de alcool, substante chimice sau radiatii.

Toxinele reprezinta cauza principala a multor boli! Ele iti pot otravi corpul, cauzand degenerarea celulelor, fapt care poate provoca afectiuni oncologice (cancer). Acestea se pot acumula pe peretii vaselor de sange, cauzand hipertensiune, scleroza multipla, infarct ori boli cardiovasculare.

Toxinele care sunt acumulate in intestine provoaca gastrita, colita, ulcer, pancreatita, incetinesc functionarea metabolismului, duc la aparitia unor afectiuni endocrinologice sau la diabet. Sarurile sunt, deasemenea, toxine, care se formeaza la nivelul articulatiilor si care pot duce la aparitia artritei si osteoporozei.Dupa cum se poate observa, toxinele acumulate in organism reprezinta cauza principala a aparitiei majoritatii bolilor grave.

In orice caz, ghimbirul este cel care poate duce la eliminarea lor din corp, detoxifiind organismul in maniera complet naturala, fara un tratament inutil cu chimioterapie, operatii sau proceduri stricte.

Aceasta planta te poate ajuta sa iti imbunatatesti sanatatea si starea, fiind benefica si pentru aspectul pielii tale. Ghimbirul detoxifica organismul, este util in digestie, elimina toate toxinele din corp, ajutand si la reducerea grasimii in exces.

Medicina alternativa promoveaza ca procesul de tratare al oricarei boli sa inceapa cu o detoxifiere, altfel cumulul de toxine din organism va provoca o recidiva a bolii! Mai mult, aceasta procedura poate duce la recuperarea totala!

Iata cateva retete originare din medicina traditionala ruseasca 

Mod de preparare a unui leac cu ghimbir:

Pune o radacina mica de ghimbir (10-20g) sau o lingurita de pudra de ghimbir intr-un castron. Adauga 200 ml de apa fiarta si lasa amestecul asa pentru 10 minute. Pentru a da savoare, pune o lingurita de miere si de suc de lamaie.

Bautura se consuma astfel:

Jumatate din cantitate dimineata, pe stomacul gol, cu o ora inaintea micului dejun, iar cealalta jumatate pe parcursul zilei, in doze mici, intre mese.

Remediul are efect de accelerare a metabolismului, de neutralizare a toxinelor acumulate in organism, reusind in acelasi timp sa imbunatateasca digestia. Poate fi consumat zilnic.

Foloseste ghimbir pentru a-ti detoxifia ficatul

Pentru o detoxifiere sistematica, pe termen lung, a ficatului, mai ales in tratamentele pentru alcoolism si consecinte secundare ale chimioterapiei, se poate folosi tinctura de ghimbir.

Iti vom prezenta o reteta pentru obtinerea acestei extraordinare substante naturiste.

Mai intai, ia o radacina de ghimbir, de marime medie (30g), spal-o bine si da-o pe razatoare integral. Apoi, pune-o intr-un recipient de sticla sau portelan, cu capac. Adauga 200ml de vinars, ermetizeaza recipientul si lasa-l intr-un loc calduros pentru 10-14 zile.

Pentru consum, nu uita sa diluezi amestecul cu apa rece distilata, sau care a fost fiarta si racita, respectand proportia 1:1. Consuma tinctura pe stomacul gol cu 10-15 minute inainte de masa. Trebuie sa te asiguri ca urmezi indicatiile cu precizie. Trebuie sa incepi cu 10 picaturi pe zi, apoi sa maresti doza cu cate 2 picaturi. Dupa 15 zile, vei ajunge la 40 de picaturi pe zi. Apoi, trebuie sa continui tratamentul pentru 15 zile, consumand 40 de picaturi zilnic. Apoi, trebuie sa incepi sa reduci doza cu 2 picaturi pe zi. Asadar, vei reduce gradat cantitatea, pana ajungi din nou la 10 picaturi pe zi. Cand ajungi in acest punct, este necesara o pauza de 2 saptamani, apoi tratamentul poate fi reluat.

Tinctura de ghimbir pentru imbunatatirea imunitatii

Tinctura de ghimbir are un efect remarcabil in ceea ce priveste imbunatatirea imunitatii intregului organism, este benefica in sezonul gripei si in cazul infectiilor respiratorii.

Iata reteta:

Ia 400g de ghimbir proaspat. Curata-i coaja si da-l pe razatoare. Pune-l intr-un litru de alcool sau brandy de buna calitate. Lasa-l la macerat intr-un loc cald pentru 3-4 saptamani. Agita recipientul ocazional. Cand tinctura capata culoarea galbena, strecoar-o. 

Consuma cate o lingurita din acest amestec dupa micul dejun si dupa pranz. Nu consuma seara. Poti pregati un leac pe baza de ghimbir, miere, lamaie si usturoi. Este extrem de eficient iarna. Este indicat sa consumi acest remediu mai ales in sezonul rece. Folosindu-l, familia ta va fi sanatoasa si puternica, intrucat ghimbirul si mierea sunt bogate in vitamine.

Multe persoane au afirmat ca aceasta reteta le-a ajutat sa depaseasca teribilele consecinte ale chimioterapiei.

Multi oameni au confirmat ca acest remediu pe baza de ghimbir este cel mai bun, si toata lumea il recomanda.


Pentru a prepara acest remediu, vei avea nevoie de 500g de miere, un borcan de 700-800ml, 2 radacini de ghimbir de marime medie, sucul de la o lamaie sau o lamaie feliata, 3-4 catei de usturoi. Mai intai, rade ghimbirul, stoarce sucul din lamaie sau feliaz-o. Apoi toaca usturoiul. Pune ingredientele in borcan si adauga mierea. Nu umple borcanul, caci lamaia si ghimbirul isi vor lasa sucul. Dupa ce ai urmat acesti pasi, poti umple borcanul cu miere.

Consumul se face astfel: daca esti bolnav, ia 3 linguri pe zi; daca vrei doar sa previi boala si sa iti intaresti imunitatea, se recomanda consumul a 1 sau 2 linguri pe zi.

Ce nu stiai despre ghimbir! Retete originale pentru un tratament adecvat pe baza de ghimbir! Reviewed by Unknown on 5:04 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.