Top Ad unit 728 × 90

Ce ar trebui sa stie toata lumea despre terapia prin energie

Publicitate

Un articol de Mircea Dumitrescu

Am participat la diverse terapii prin discutie, de-a lungul vietii mele si in ciuda faptului ca m-au ajutat sa imi identific problemele care trebuia rezolvate, nu mi-a fost data o solutie despre cum sa le vindec. Transformarea mea interioara a inceput abia in momentul in care am inceput sa merg la un terapeut energetic. Aceasta experienta a declansat o scanteie in mine si m-a inspirat sa devin si eu un practicant al acestei terapii.

Terapia prin energie este o practica holistica, ce activeaza sistemele energetice subtile ale corpului, deblocand blocajele. Distrugerea blocajelor energetice ofera corpului abilitatea de autovindecare, daca este stimulat.


Acea definitie necesita procesare intensa, asadar va prezint cinci situatii concrete care pot inlatura urmele oricarei confuzii ori neintelegeri pe care le poti avea, referitor la terapia prin energie.

1. Multe culturi au studiat centrele energetice ale corpului uman, de-a lungul a mii de ani.


Reiki este o terapie prin energie traditionala, de origine japoneza, datand de la inceputul secolului 20.  Chakrele, cele sapte puncte de transmitere a energiei ale corpului, sunt descrise inca din vechile texte hinduse. Meridianele, conectorii de energie ai corpului, reprezinta hartile pe baza carora medicina traditionala chineza si-a intemeiat practicile de acupunctura. Chiar daca diferite culturi antice au folosit metode variate de stimulare a abilitatii naturale a corpului de a se vindeca, toate au considerat energia interna drept o forta puternica si benefica.

2. Terapia prin energie se bazeaza pe principii stiintifice.


Cu totii am invatat la orele de fizica de la scoala ca un lucru este constituit din molecule. Chiar daca este vorba de ceva solid, ca o masa, el vibreaza mereu. Ca si noi oamenii, care vibram constant.

 Cand spui ca cineva are "un vibe pozitiv", este vorba despre vibratiile de energie ale acelei persoane - oamenii fericiti vibreaza la frecventa mai inalta. Le poti simti efervescenta!

Si locurile au energii. Cand intri intr-o incapere in care a avut loc o cearta, poti simti o energie densa, care te impinge sa pleci de acolo imediat. Plaja are o energie buna datorita sarii ( care este un factor natural de energie pozitiva) si brizei. Aerul de la plaja vibreaza, deasemenea, la o frecventa mai mare.

3. Nu este necesar sa fii o persoana spirituala pentru a beneficia de terapia prin energie.


Asa cum nu e necesar sa intelegi legea gravitatiei inainte de a cadea, nu trebuie nici sa iti insusesti complet conceptul de terapie prin energie, inainte de a o practica. Pentru beneficii maxime, eu recomand ca terapia sa se desfasoare cu mintea deschisa.

 Orice moment poate fi propice ca sa incepi terapia prin energie. Daca te simti stresat, anxios sau stors de puteri, o sedinta de terapie prin energie te poate ajuta sa te relaxezi si sa iti gasesti echilibrul. Si daca deja te simti bine, nu uita ca mereu e loc de mai bine! Este important sa iei aminte ca terapia prin energie reprezinta o modalitate complementara ce nu ar trebui sa excluda medicina occidentala pe care este posibil sa o practici.

4. Terapia prin energie este absolut accesibila.


Exista diferite tipuri de terapeuti energetici, pe care ii poti gasi peste tot.
Terapeutii Reiki se gasesc peste tot in lume, iar partea buna a terapiei Reiki consta in faptul ca ea poate fi facuta si daca terapeutul si clientul nu sunt in aceeasi incapere. De ce? Pentru ca puterea intentiei cauzeaza circularea energiei inspre locul in care este necesara.

Terapeutii de acupunctura sunt, deasemenea, foarte accesibili, desi clientii trebuie sa se afle in contact direct cu acele. Aceasta metoda stimuleaza circulatia energiei chi, sprijinind corpul sa se reechilibreze.

Reflexologia este o alta modalitate de eliberare a energiei blocate ai de promovare a vindecarii prin stimularea meridianelor, organelor si sistemelor, prin puncte de la nivelul picioarelor, mainilor si urechilor.

Chiar si masajul este o practica terapeutica prin energie, deoarece elibereaza tensiunea musculara, sprijina circulatia limfatica si permite corpului sa se relaxeze.

Fa-ti o programare la un terapeut cunoscut, daca aceste practici nu iti sunt familiare, cauta la un studio de yoga sau intreaba un prieten care ia ore de terapie alternativa. Daca incepi cu o sedinta reiki scurta, de 30 de minute, vei prinde gustul si beneficiile acestei terapii uimitoare.

5. Iti poti mentine sanatatea energetica de acasa.


Asa cum baia sau spalatul pe dinti reprezinta o rutina zilnica, asa trebuie sa fie si curatarea energetica. Dupa ce ai vizitat terapeutul energetic, mentine vibeurile pozitive facand o baie de 20 de minute in sare eposom sau  saruri roz himalayene, in orice moment resimti ca oboseala te cuprinde. O alta metoda de curatare a energiei negative a aurei este de a arde niste salvie. Cristalele energetice au si ele proprietatile lor de vindecare si pot ajuta amplificarea energiei tale.

Tot ce ai nevoie ca sa incepi aceasta calatorie pentru vindecare prin energie este curiozitate si dorinta de a invata. Cine stie? S-ar putea sa-ti pice ce tronc!

Ce ar trebui sa stie toata lumea despre terapia prin energie Reviewed by Unknown on 5:34 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.