Top Ad unit 728 × 90

5 BOLI PERICULOASE DAR SUBESTIMATE CAUZATE DE CUPTOARELE DE MICROUNDE

Publicitate

Un articol de Andreea

Cuptoarele cu microunde sunt foarte apreciate pentru eficienta lor si pentru faptul ca scurteaza considerabil prepararea sau incalzirea alimentelor. Sunt indeosebi populare in SUA, unde sunt folosite zi de zi de peste 30 de ani incoace, transformand in timp radical societatea si perceptia asupra alimentelor.

Dar intrebarea de bun-simt este: sunt sau nu microundele o optiune sanatoasa? Raspunsul este un „nu” vehement, si asta din mai multe motive.

5 BOLI PERICULOASE DAR SUBESTIMATE CAUZATE DE CUPTOARELE DE MICROUNDE

Microundele sunt de fapt un tip de radiatie neionizata, spre deosebire de radiatia ionizata, care modifica structura electromagnetica a atomilor. In cazul din urma, radiatia modifica modul in care atomii interactioneaza cu alti atomi si alte molecule din jurul lor.

Forme de radiatie ionizata sunt razele X, radiatiile gamma si terapia nucleara (tomografiile computerizate, radiografiile cu bariu si mamografiile). In cazul radiatiei neionizate, alimentele sunt totusi si ele bombardate de unde calorice de inalta frecventa, asa ca nu e de mirare ca exista ingrijorari in aceasta privinta.

In continuare iti vom prezenta principalele 5 boli cauzate de cuptoarele cu microunde:

• Insomnie– care se rasfrange mai departe asupra sanatatii creierului

• Deificit de nutrienti – un motiv pentru care aroma alimentelor se pierde dupa incalzirea la microunde

• Oboseala – precum si obezitate

• Cancer – radiatiile emanate de cuptoarele cu microunde se acumuleaza in organism si pot cauza boli de cancer

• Deficit de antioxidanti – microundele distrug substantele antioxidante din alimente, ceea ce se concretizeaza intr-un risc crescut de a dezvolta boli de colesterol si de a suferi atacuri de cord

Iata cateva motive pentru care te sfatuim sa te gandesti de doua ori inainte de a mai folosi aceste aparate electrocasnice periculoase si sa folosesti in schimb metodele traditionale de gatit.

Pe Andreea Ionescu o poti gasi si pe facebook

5 BOLI PERICULOASE DAR SUBESTIMATE CAUZATE DE CUPTOARELE DE MICROUNDE Reviewed by Razvan on 5:00 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.