Top Ad unit 728 × 90

14 beneficii dovedite, pentru sanatate, ale semintelor de chia

Publicitate

Un articol de Petrut

Semintele de chia au o varietate de beneficii pentru sanatate! Ele reprezinta una dintre cele mai vechi surse nutritive din lume, care conform documentelor, ar fi fost consumata inca din timpul imperiilor aztece si mayase, din 3500i.Hr, si folosite chiar si in scopuri meidicinale.

Astazi, datorita disponibilitatii pe scara larga, aceste seminte sunt foarte indicate oricarui regim alimentar. Bogate in nutrienti si atat de simplu de folosit, ele pot fi consummate in stare cruda, in combinatie cu sucuri naturale, adaugate pe budinca, pe prajiturile facute la cuptor, in terci sau incluse in smoothie, mic dejun, iaurt, salata si preparate din legume.

Ele detin si abilitatea extraordinara de absorbtie a apei si grasimii, asa ca pot fi folosite la ingrosarea sosurilor sau chiar pe post de inlocuitor vegan al oualelor, in anumite retete!

Iata 14 beneficii dovedite, ale semintelor de chia


1. Sunt bogate in antioxidanti.

Semintele de chia sunt bogate in antioxidanti care ajuta la lupta impotriva radicalilor liberi care pot dauna organismului.

2. Pot fi consumate cu incredere.

Seminele de chia nu sunt produse modificate genetic. Sunt unele dintre cele mai pure seminte din lume.

3. Semintele de chia sunt adecvate unei diete fara prea multi carbohidrati.

Daca iti urmaresti consumul de carbohidrati, atunci semintele de chia sunt prietenele tale, avand un continut net de carbohidrati este foarte scazut. In plus, semintele de chia contin atat de multe fibre, incat iti dau senzatia de satietate, alinand senzatia de foame ajutandu-ne in lupta impotriva kilogramelor.

4. Sunt adecvate pentru sistemul digestiv.

Fibrele continute de semintele de chia te pot ajuta sa iti imbunatatesti digestia, oferind organismului compusii esentiali imunitatii si sanatatii.

5. Semintele de chia reprezinta o sursa nemaipomenita de proteina din plante.

Aceste seminte micute contin pana la 14% proteina, un procent destul de mare, comparative cu al altor plante. O dieta cu procent proteic ridicat s-a aratat ca poate ajuta la reducerea apetitului, imbunatatirea musculaturii si chiar la reducerea nevoii de a lua o gustare in timpul noptii, cu 50%!

6. Incerci sa slabesti? Consuma chia!

Datorita continutului bogat de proteina si fibra, precum si abilitatii de absorbtie a surplusului de apa, semintele de chia sunt un ingredient nemaipomenit pentru dieta ta, daca incerci sa iti mentii greutatea sau sa slabesti.

7. Semintele de chia mentin sanatatea osoasa.

Gram cu gram, semintele de chia contin mai mult calciu decat majoritatea produselor lactate, oferind 18% din necesarul recomandat din lactate, pentru adulti, intr-o singura uncie (28g). De asemenea, sunt bogate in diferiti nutrienti importanti pentru sanatatea osoasa, inclusive calciu, fosfor, magneziu si proteina.

8. Ajuta la detoxifierea organismului.

Avand cel mai ridicat nivel de omega-3, fibra si proteina dintre plante, semintele de chia reprezinta o sursa extraordinara in procesul de detoxifiere. Ele sprijina detoxifierea naturala, refac celulele, reduc inflamatiile si imbunatatesc sanatatea sistemului digestiv.

9. Reprezinta un produs natural de infrumusetare!

Amestecul de nutrienti din semintele de chia, cum ar fi grasimile sanatoase, proteinele si mineralele, inclusiv zincul, te ajuta sa ai pielea, parul si unghiile sanatoase.

10. Protejeaza-ti inimia cu seminte de chia.

O singura lingura de seminte de chia iti va oferi 100% din necesarul zilnic de omega3 ALA. Cercetarile au aratat ca plantele care contin omega3 sunt esentiale pentru sanatatea inimii, deoarece ajuta micsorarea nivelului de colesterol, mentinand buna circulatie a sangelui.

Atat omega3 ALA, cat si DHA( care se gaseste in peste) sunt vitale cand vine vorba de diminuarea risurilor unor boli cardiovasculare.

11. Reduc riscul cancerului de colon.

Cu un continut de 36% fibra si un echilibru perfect de 80% insolubilitate si 20% solubilitate, semintele ajuta la diminuarea nivelului de colesterol, imbunatatind sanatatea si regularitatea sanatatii intestinale si poate reduce riscul aparitiei cancerului de colon.

12. Reduc riscul sindromului metabolic.

Semintele de chia sunt bogate in fibre solubile, care se dizolva in apa, luand forma unei substante similare gelului. Acest lucru ajuta imbunatatirea sanatatii cardiace, prin mentinerea nivelului optim de zahar din sange si prin micsorarea nivelului colesterolului.

13. Semintele de chia nu contin gluten.

Acest lucru inseamna ca persoanele care sufera de intoleranta la gluten se pot bucura de beneficiile acestor seminte nemaipomenite! In plus, ele nu implica efectele negative ale glutenului.

14. Semintele de chia sunt benefice si in cazul celor care sufera de diabet.

Un studiu realizat in cazul pacientilor care sufera de diabet de tip 2 a aratat ca semintele de chia pot diminua in mod semnificativ presiunea sanguina, fiind benefic si inflamatiilor. Semintele de chia nu numai ca sunt delicioase, dar contin atat de multe ingredient benefice, pe care corpul tau le va iubi!

14 beneficii dovedite, pentru sanatate, ale semintelor de chia Reviewed by Unknown on 5:08 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.