Top Ad unit 728 × 90

11 modalitati pentru detoxifierea sistemului limfatic si echilibrarea naturala a hormonilor

Publicitate

Sistemul complex de drenaj poarta numele de sistem limfatic si este compus din ganglioni limfatici, fiere, vase de sange si timus. Acesta este extrem de important, intrucat are rolul de a lupta impotriva infectiilor, excesului de fluide, materiilor toxice si grasimilor. 

Lipsa miscarii, deficitul de iod, unele dezechilibre digestive sau unele afectiuni pot cauza aparitia bolii. Din fericire, exista numeroase metode naturiste pentru bunastare, imbunatatirea pielii, lupta contra celulitei, dureri de cap si raceli, dezechilibre alimentare, colesterol etc.

Cum sa imbunatatesti activitatea sistemului

1. Respira incet. Din cauza faptului ca organismul nostru are mai multi limfi decat sange, si deoarece nu exista un organ care sa ii pompeze in sange, singura modalitate ramane respiratia, prin intermediul careia se realizeaza transferul toxinelor in sange.

2. Miscarea este metoda prin care se asigura buna functionare a sistemului limfatic. Asa ca nu te da in laturi de la aerobic, fitness sau jogging.

3. Este indicat sa bei multa apa, cu cateva picaturi de lamaie.

4. Uita de bauturile carbogazoase colorate, pline de zahar.

5. Consuma fructe proaspete pe stomacul gol, atunci cand ti-e foame, deoarece fructele sunt cea mai potrivita optiune pentru curatarea limfilor, datorita acidului pe care il contin. Mananca un fruct cu 30 de minute inainte de fiecare masa.

6. Purifica-ti corpul, sangele si sistemul limfatic cu clorofila din legumele verzi.

7. Intareste-ti organismul si sistemul limfatic cu acizii grasi pe care ii contin migdalele, nucile, alunele, semintele de in..toate fara sare.

8. Prepara-ti ceai pentru a-ti intari sistemul limfatic- din ierburi ca astragalus, echinaceea, gentiana etc.

9. Maseaza circular zona din jurul inimii, pentru a asigura buna functionare a sistemului limfatic- freaca zona cu ajutorul unui prosop sau a unei perii naturale din par de porc inainte de a face dus, executand miscarea de la degetele de la picioare catre inima, cat si dinspre degetele de la maini spre sani. Acesta este cursul sistemului limfatic.

10. Fa un dus rece, pe care sa il alternezi cu unul cald, la cateva minute. Caldura dilateaza vasele de sange, in timp ce frigul le contracta. Femeile insarcinate si persoanele cu probleme ale tensiunii ar trebui sa evite asta.

11. Masajul de relaxare ajuta in procent de 78% la punerea in circulatie a sistemului limfatic; deasemenea, drenajul limfatic este un masaj care are ca tinta activitatea limfatica. Asigura-te ca masajul este unul delicat, care sa aiba un efect stimulator asupra sistemului limfatic.

Un articol de Mircea Dumitrescu

11 modalitati pentru detoxifierea sistemului limfatic si echilibrarea naturala a hormonilor Reviewed by Unknown on 5:49 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.