Top Ad unit 728 × 90

5 locuri sacre, din lumea întreagă, pe care merită să le vizitezi

Publicitate

Pe Pământ există unele locuri încărcate energetic, care ne pot aduce tot soiul de vibrații spirituale. Dacă sunteți pasionați de aceste energii, vă recomandăm să citiți acest articol, pentru a descoperi misterul din spatele lor. Aceste locuri pline de mister ne pot ajuta să ne conectăm cu Divinul.




Liban, Cedrii lui Dumnezeu

Menționați de 103 ori în Biblie, Arz el Rab (Cedrii lui Dumnezeu) sunt printre puținii reprezentanți rămași ai acestor copaci istorici, care acopereau odată cea mai mare parte a Libanului. Numai aproximativ 300 au supraviețuit, dintre care unii au peste 1.000 de ani. Copacii se află în Rezervația Naturală Ehden, pe coasta nord-vestică a muntelui Makmel, la 30 km sud-est de Tripoli. Cu toate că mai sunt prea puțini copaci, cedrul a rămas simbolul acestei țări (inclusiv pe drapel).

Cedrii din Liban au fost foarte importanți pentru civilizațiile antice de pe aceste teritorii. Au fost utilizați pentru construcția de nave comerciale și militare, dar și pentru cea de case, palate și temple. Egiptenii antici îi foloseau rășina în procesul de mumificare, rumeguș de cedri fiind descoperi și în mormintele faraonilor. Și eroul Ghilgameș a folosit cedrii pentru a-și construi orașul. Conform Talmudului, evreii ardeau lemn de cedru libanez pe Muntele Măslinilor pentru a celebra noul an.

Insula Paștelui

Acesta este unul din cele mai izolate locuri de pe Pământ, căminul unor statui uriașe. Cercetătorii nu știu nimic despre ele. Per total, locul este un adevărat mister, un sat ceremonial cu 53 de case din piatră, fără ferestre, fără uși. Se mai numește ”Buricul Pământului”, deoarece piatra circulară de aici păstrează secretele Universului. Acest loc, se spune că, atrage toate liniile energetice ale Pământului.

Air Panas, Bali

Izvoarele sulfuroase Air Panas, aproape de Lovina Beach, curg prin fălcile deschise ale unor nagas sculptați în piatră – reprezentări ale unor zei hinduși, asociați cu râurile și izvoarele. Bazinele de îmbăiere, în care balinezii își purifică spiritul, seamănă cu niște cascade naturale, în decorul de terase de piatră și plante tropicale proiectat cu măiestrie.

Stonehenge, Marea Britanie

Este cel mai faimos monument megalitic din lume, dedicat Soarelui. Localizat în centrul Câmpiei Salisbury din Wiltshire, a funcționat probabil, ca observator astronomic în conexiune cu performanțele economie și cultul populației din ace zonă. Este construită din stâlpi și lespezi de piatră, care formează cercuri concentrice.

Ierusalimul vechi, Israel

Unul dintre cele mai vechi oraşe ale lumii, Ierusalimul, a fost atacat, asediat, distrus şi reconstruit de mai multe ori de-a lungul mileniilor. El continuă să fie sacru pentru cele trei mari religii monoteiste: iudaismul, creştinismul şi islamul. Admiraţi moscheea de pe Muntele Templului, urmăriţi pelerinii evrei împingând kvitlach-ul în crăpăturile Zidului de Vest şi urmaţi Via Dolorosa – „calea suferinţei“ – drumul despre care se spune că este calea pe care a călătorit Iisus la răstignirea sa.

5 locuri sacre, din lumea întreagă, pe care merită să le vizitezi Reviewed by Rid on 6:41 PM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.