Top Ad unit 728 × 90

Importanța fructelor goji

Publicitate

Originale din Tibet, aceste fructe au mai multe efecte benefice organismului. Numite și elixirul tinereții din cauza efectelor sale antioxidante, fructele goji întăresc și sistemul imunitar.

Fructele goji conțin 18 aminoacizi care formează un bloc de proteine și conțin 8 substanțe necesare vieții, precum izoleucina și tritofan, 21 de minerale, zinc, cupru, fosfor, calciu, seleniu, inclusiv germaniul, un element chimic foarte rar gasit in mancare, zeaxantina si betacaroten mai mult decat în morcovi, o excelentă sursă de medicament natural pentru vedere, de 400 de ori mai multa vitamina C decat in portocale!

fructele goji contin vitamina c
Vitaminele B1, B2, B6, B12 și vitamina E – 8 polizaharide și 6 monozaharide – 5 acizi grasi nesaturati, include acid linoleic, acid alfa-linolenic, acid beta-sitosterol si alti fitosteroli. – 5 carotenoide, include beta-carotenul, luteina, numerosi pigmenti fenolici cu actiune antioxidanta.

Fructele goji te ajută și să slăbești. Având indicele glicemic mic ( IG=29) in comparație cu alte fructe caise uscate (IG: 32), prune uscate(IG: 29), smochine uscate (IG: 35), curmale uscate (IG: 70), fructele de goji ofera senzatie de satietate si practic ajuta si in curele de slabire, incetinesc si procesul de imbatranire al organismului, ajuta si la indepartarea celulitei.

Va simtiti obositi, fara energie? Fructele de Goji va vin in ajutor: puneti intr-un iaurt cateva fructe de goji ( 2-3 linguri) si lasati 2 minute sa se inmoaie, dupa care consumati-le si o sa vedeti ca pofta de viata o sa reapara.

Un alt efect benefic al fructelor goji este ca imbunatatesc calitatile sexuale: Consumati 20-30 de fructe goji, zilnic pentru o perioada cuprinsa intre 1 luna – 3 luni.

Cum se pot consuma?

1. In iaurt, dimineata cu cerealele preferate.

2. Ca atare 25-30 g (30 fructe).

3. In salate. Pe langa legumele preferate puteti adauga si cateva fructe de goji ca sa obtineti un gust dulce-acrisor al salatei.

4. In garnituri, asortate cu legume fierte/cuptor.

5. Sub forma de ceai. Turnati 200 ml de apa fiarta peste fructele goji si acoperiti, lasati 5 minute la infuzat, apoi serviti-l!

6. Sub forma de suc, destinat sportivilor, pentru ca ajuta la transformarea masei grase in energie.

Element Valoare Pondere în norma zilnică

Energie 1461 kJ 17%

Proteine 12,1 g 24%

Carbohidraţi 57,82 g 60%

Grăsimi 0,73 g 1%

Fibre 7,78 g 43%

Sursa caplimpede

Importanța fructelor goji Reviewed by Unknown on 5:15 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.