Top Ad unit 728 × 90

Nu aruncati cojile de portocale! Iata ce contin

Publicitate

Un articol de Mihaela Isabela

Chiar daca esti foarte ocupata in perioada iernii trebuie sa iti faci timp sa treci pe la piata si sa cumperi macar cateva portocale chiar daca aceste fructe nu se numara printre preferatele tale.

Dupa ce consuma fructul, mare majoritate a oamenilor arunca coaja nestiind de cate beneficii pot sa aiba parte utilizand coaja.

nu arunca cojile de portocala
Aproape toti compusii care se gasesc in coaja de portocala combat colesterolul rau, vinovat pentru aparitia cheagurilor de sange.

Pe langa faptul ca lupta cu radicalii liberi, anumiti compusi din cojile de portocale pot sa impiedice atat dezvoltarea cat si raspandirea celulelor canceroasa in organism.

Cojile de portocala pot sa devina un adevarat medicament impotriva arsurilor la stomac daca sunt consumate mai mult de 20 de zile.

In 100 de grame de coji de portocale veti gasi 10,6 grame de fobre care vor combate constipatia si balonarea. Band ceai de coji de portocale, veti beneficia de un laxativ destul de eficient. Pentru prepararea ceaiului aveti nevoie de coaja unei potrocale care prima data trebuie lasata la soare pentru a se usca apoi tocati-o marunt. O lingurita din coaja tocata se aduga la 450 de mililitrii de apa si se fierbe pana da in clocot dupa care se lasa sa se infuzeze timp de 15 minute.

Pline de vitamina C, cojile de potrocala vor tine la distanta bolile respiratorii si vor stimula sistemul imunitar. pentru ca raceala sa dispara mai devreme ca in mod normal inmuiati putina coaja de portocala in apa colocitata si lasati sa se infuzeze putin dupa care consumati acest lichid pe intreg parcurs al zilei.

Una dintre cele mai apreciate moduri de a consuma coaja de potrocala este in conmbinatie cu ciocolata neagra. intrucat cojile de portocale nu sunt cele mai gustoase lucruri de mancat s-ar putea sa nu apreciati aroma puternica asa ca puteti sa puneti coaja de portocala rasa pe un patratel de ciocolata sau, si mai bine, topiti mai intai ciocolata si presarati cateva fasii subtiri de coji de portocala in ciocolata topita.

Nu aruncati cojile de portocale! Iata ce contin Reviewed by Unknown on 5:34 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.