Top Ad unit 728 × 90

Coada-Calului, o plantă străveche cu proprietăți miraculoase pentru sănătate

Publicitate

Un articol de Mihaela Isabela

Coada-Calului face parte din familia Equisetaceae şi este sigura plantă supravieţuitoare a unei linii de plante care îşi au originea în urmă cu 300 de milioane de ani.

O mulţime dintre popoarele vechi foloseau această plantă pentru tratarea rinichilor şi a vezicii urinare sau a ulcerului. În China era folosită pentru scăderea febrei şi pentru diferite afecţiuni ale ochilor. De-a lungul timpului oameni au spus chiar că această plantă poate să vindece peste 1000 de afecţiuni şi a ajuns să fie folosită în toată lumea.

planta coada calului
Coada-Calului este foarte apreciată de cercetători datorită faptului că ea conţine mangan, calciu, fier, favonoizi, esteri ai acidului cafeic, saponine, taninuri, alcaloizi, fitosteroli, glicozide şi siliciu.

Coada-Calului este considerată planta cu cele mai puternice proprietați diuretice având capacitatea de a elimina apa din corp crescând urinarea cu până la 30%.

Coada-Calului este cunoscută pentru beneficiile care le are împotriva tusei, bronşitei şi în general asupra răcelii sau a gripei. Pentru tratarea acestor afecţiuni trebuie să beţi două căni de ceai pe zi iar congestia nazală poate fi tratată prin inhalarea vaporilor de ceai.

Având proprietăţi antifungice, antimicrobiene şi antiinflamatorii poate fi folosită în tratarea degerăturilor. Tot ce trebuie să faceţi este să ţineţi piciorul afectat într-o infuzie de Coada-Calului timp de 15 minute.

Un studiu a demonstrat recent că această plantă scade glucoza din sânge la pacienţii cu diabet de tip II după o sigură doză orală adiministrată.

Dacă ai observat că gingiile tale sângerează când te speli pe dinţi cel mai probabil că ai gingivită iar cel mai bun leac pentru asta este gargară cu Coadă-Calului.

Coada-Calului, o plantă străveche cu proprietăți miraculoase pentru sănătate Reviewed by Unknown on 5:47 AM Rating: 5

No comments:

All Rights Reserved by Sfatul Sanatos © 2014 - 2015 Termeni si conditii
Powered By Blogger

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.